Bréking: 2015-ös Volkswagenekkel is csaltak

Hatalmas visszavásárlási láz várható a Volkswagennél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen saját belső vizsgálata tárta fel, hogy az idei kocsikkal sincs minden rendben. Több márkát érintő visszavásárlás várható.


A legfrissebb hírek szerint a következő Volkswagen Golf például egyszerű benzines hibridrendszerrel fog készülni alapból. Mindez a cégcsoportot nehezen óvhatja meg attól, hogy dízeljei hírneve még tovább romoljon. A dízel-csalás sorozatról már több ízben beszámoltunk. Legutóbb a V6-os, háromliteres blokk került gyanúba, de az újabb motorokkal elvileg nem lehet gond. Sajnos csak elvileg, mert most a gyártó saját vizsgálata alapján újabb 430 ezer 2015-ös, azaz új autó már biztosan érintett. Ezt tetézi, hogy még akár több évjáratról is kiderülhet, hogy bár nincs bennük a csaló szoftver, de a valóságban sokkal több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a gyári értékek szerint. Ezzel egyetemben a valós fogyasztásuk is több persze, mint a katalógusadat.
Hirdetés

A Financial Times riportja szerint a gyártó visszavásárolná azon ügyfeleitől az érintet autókat, akik a valós kibocsátás értékeket tudva nem akarják azt megtartani. A Volkswagen informálta a hatóságokat és folyamatos kapcsolatban áll a német közlekedési hatósággal is, hogy meghatározhassák a korrekt szén-dioxid értékeket. Mást mondjuk nem is nagyon tehetne ebben a helyzetben. A kérdés már csak az, hogy vajon más gyártókról is kiderül-e hasonló, illetve mivel bukhat le még a Volkswagen, és persze mi lesz az érintett autók, pláne a hazai autók sorsa? Még várjuk a magyarországi forgalmazó válaszát a témában. A Németországban, így feltehetőleg itthon is érintett 2015-ös típusok pedig a következők:
  1. Audi A1
  2. SEAT Ibiza
  3. SEAT Toledo
  4. SEAT Leon
  5. Skoda Fabia
  6. Skoda Rapid
  7. Skoda Octavia
  8. Skoda Yeti
  9. Skoda Superb
  10. Volkswagen Polo
  11. Volkswagen Tiguan
  12. Volkswagen Jetta
  13. Volkswagen Scirocco
  14. Volkswagen Golf
  15. Volkswagen Touran
  16. Volkswagen Passat
  17. Volkswagen CC
  18. Volkswagen Caddy
  19. Volkswagen Transporter (T6)

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?