Végső Összecsapás Tökölön

Hirtelen kanyar autópályatempónál? Ilyen is látható lesz Tökölön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei év egyik utolsó nagyszabású autós rendezvénye következik most hétvégén a tököli reptéren. A drift, a gymkhana és a gyorsulási szakág OB végső megmérettetésén több mint 100 versenyző fogja összemérni tudását.

[kepallobal=345912]Szombat és vasárnap Végső Összecsapás Tökölön, a reptéren[/kepallobal] A most következő hétvégén a drift, a gymkhana és a gyorsulási szakág Országos Bajnokságának végső megmérettetése következik. A Tököli Repülőtéren. több mint 100 versenyző fogja összemérni tudását. A kétnapos eseményen igazi kuriózumként egy ezer lóerős dragtor munkagép is látható lesz a 402 méteres kifutón, míg a drift-arénában autópályatempóban fűzik majd kilinccsel előre hazánk legjobb pilótái.
Miként azt a szervezők írják, "az ősz beköszöntével újra hajtjuk a megszokott mókuskereket, iskolába járunk vagy robotolunk a munkában. Sajnos vége a nyárnak, így igazi felüdülést, pozitív energiát hétvégén tudunk csak magunkba szívni. Erre egy kiváló lehetőség adódik a tököli reptéren ahol az egész család ki tud kapcsolódni." Nézzük milyen programok közül lehet majd válogatni:
Szombat (szeptember 21.)
A német autómárkáért rajongók időutazásban vehetnek részt a Fritzenfest-en, hiszen a keleti blokk egykori Trabant, Wartburg csodáin át az egyesített Németország ipari remekműveit is megcsodálhatják. Az optikai és motortuninggal felvértezett BMW-k, Audik, Mercik és Volkswagenek sem fognak hiányozni. A Fordosok külön gyülekeznek majd, mivel itt tarják idei utolsó országos találkozójukat. Focusok, Sierrák, valamint Mustang izomautók között lehet majd sétálni vagy épp egy-egy fotóhoz pózolni, aki pedig a „mi autónkkal” menne, az mindenképpen keresse a Suzuki Swift találkozót!
Hirdetés
A 402 méteres reptéri gyorsulási pályán a Drifted.hu által szervezett Országos Bajnokság utolsó futama lesz látható, betétprogramként pedig hazánkban először Lada gyorsulási kupát is tartanak. A drift szerelmeseinek is érdemes már ezen a napon kinézni, hiszen a Drifted OB utolsó végső összecsapására készülnek fel a pilóták. A nyomvonal hatalmas megindítási sebességgel fog kezdődni, akár a hazai rekord is megdőlhet, ugyanakkor technikás részt is kialakítanak, hogy ne csak a bátorság domináljon a pályán.
Vasárnap (szeptember 22.)
Ken Block mester Gymkhana autósportjában már délelőtt megkezdődik az Országos Bajnokság utolsó fordulója. A legutóbbi Gymkhana Grid EB-n kiderült, hogy a magyar pilóták Európában a legjobbak között tanyáznak, így aki precíz vezetéstechnikát szeretne látni, az a gyorsulás, drift és szlalom versenyeket ötvöző szakágat egyszer mindenképpen lesse meg. A nap leglátványosabb programja nem más, mint a Drifted OB utolsó, végső összecsapása. Hazánk legnagyobb mezőnyét összefogó sorozatában a bajnoki cím sorsa a profi és street kategóriában csak itt fog eldőlni, és a kezdő versenyzők is kipróbálhatják magukat az amatőr kupában. Az szinte bizonyos, hogy autópályatempó felett fogják elrántani a kormányt a versenyzők, hogy a kontrollált sodródást megkezdjék. Nem kétséges, hogy utóbbi felettébb látványos lesz, a nyomvonal technikás részén pedig a páros csaták fognak komoly izgalmakat hozni. Aki még nem volt drift-versenyen, annak szervezők azt javasolják, hogy tegyen egy próbát, mert beavatásként kiváló választás lehet a Végső Összecsapás nevű hétvégi rendezvény. Már csak a desszert hiányzik a vasárnapi programok közül. Így megosztjuk azt is, hogy ezen a napon Carstyling.hu autószépségversenyt tartanak, a Kicker dB cup hangnyomás verseny pedig haj- és szőrzet-cirógató brutális decibeleket ígér. Lesz továbbá móka autók nélkül is: elektromos rollerezés a Trikke-pályán, RC modellautók Drift-versenye és végül, de nem utolsó sorban munkagép kiállítás és tűz show is említhető. További információk a drited.hu oldalon olvashatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?