Lesz nagy testvére az X5-ösnek, jön a BMW X7

Hivatalos: a BMW elkészíti az X7-est

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közelmúltban bemutatott kisebb modellek mellett a BMW terjeszkedése most irányt vált. Jön a Mercedes GL ellenfele, a BMW X7-es.


A 2-es Active Tourer és az X4 bemutatása, meg az X2 meglebegtetése után a BMW hivatalosan is bejelentette, hogy lesz X7-es csúcs SUV is. A Mercedes-Benz GL-jének és a Range Rovernek szánt ellenfél nagyobb lesz, mint az X5-ös és az arra épülő X6. Az új SUV, vagy BMW nyelven SAV is az egyesült államokbeli Spartnaburg üzemében fog készülni, ezzel jelezve a BMW elkötelezettségét az amerikai üzem mellett - mondta Norbert Reithofer BMW-vezér. Amerikában készül most is az X3, az X5 és az X6 sorozat is.
Hirdetés


Az új X7 gyártásának előkészítése és az X sorozat iránt növekvő igény indokolttá tesz egy 1 milliárd dolláros nagyságúra becsült beruházást a gyár fejlesztésére. A követező két évben így a dél-karolinai befektetéssel a termelés 50 százalékos emelése a cél, évi 300 ezerről 450 ezer egységre. Ehhez kellenek majd új dolgozók is, 800 új munkahely jöhet létre, így 8800-ra fogják növelni az alkalmazottak számát. Az X7 jelenleg még csak a tervezőasztalon (számítógépen) létezik, de annyi biztos, hogy a lehetőségekhez és a méreteihez képest környezetbarát üzemre fogják optimalizálni és batársága ellenére bmwsen jó vezethetőset ígérnek tervezői.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 10:56
    Permalink

    Hidd el rajta vagyok a “projekten”. Sajnos, vagy szerencsére nekem is SUV-om van. Egy jeletéktelen parkolási incidens során, amiben mellékesen nekem volt igazam, mit vágtak a fejemhez, na mit: azért mert luxus terepjáród van, azt csinálhatsz amit akarsz? Hála istennek, kb tizenöt éve újautókat veszek, egyre jobbakat, drágábbakat. Az elenségeim, irígyeim száma egyre nő! Könyörgöm, csőszerelő-hegesztő vagyok, miért nem azon vannak inkább az emberek, hogy nekik is legyen?

  • 2017.10.29. at 10:56
    Permalink

    Baromira idegesítő már ez az irígy, köcsög, bunkó duma, hogy: farokhosszabbító, tulok autó, meg miért nem vesz inkább normális autót. Eddigi, nem éppen rövid autós pályafutásom alatt, csak azt láttam, hogy a köpködő, fikázó harmincnyolcas, mikor jobban ment a szekér, sofort shoppingolt egy brutál lux verdát. Na, olyankor szerettem volna sz@ros gumicsizmatalppal pofánvágni.

  • 2017.10.29. at 10:56
    Permalink

    Én fel nem fogom miért köpködnek sokan a prémiumkocsikra, annyi van már belőlük az utakon mint a szemét gyerekes kismamáktól kezdve a 80 éves bácsikákig mindenkit látni már egy BMW,Audi vagy Mercedes volánja mögött. Pár évesen már teljesen elérhető áron beülhetsz egybe

  • 2017.10.29. at 10:56
    Permalink

    Csak az irigy gyökerek “parasztozzák” állandóan a BMW, Merci, Audisokat. Általában a drága autók tulajdonosait. Ez tipikusan ‘hungarische’ tulajdonság, sajnos. Mivel egy por-szegény ország vagyunk, az ilyen autó nálunk státusz szimbólum… és még az marad sokáig.

Vélemény, hozzászólás?