A Toyota válasza a Mercedes GLA-ra: itt a Lexus NX

Hivatalos képeken a Lexus NX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavaly bemutatott IS szedán sportos stílusát viszi tovább az NX crossover, ami méretével a Mercedes GLA és a BMW X1 ellenfele lesz.


A korábbi LF-NX koncepció sorozatváltozata megérkezett, itt a Lexus NX, ami a Toyota luxusmárkájának legkisebb crossovere. Megjelenésével beleillik a legújabb Lexusok családjába, de vonalaival és kompakt méreteivel a sportosabb irányt képviseli. Az NX legnagyobb újdonsága, hogy ez lesz az első turbós Lexus. A feltöltött benzines változat neve 200t lesz, de lesz NX 200t F Sport kivitel is és természetesen erősebb, hibrid 300h is. Pontos adataikat majd csak a Pekingi Autószalon és a hivatalos bemutató után közli a gyár.
Hirdetés


Az NX formája egy kissé megosztó. A lámpák nem annyira sarkosak, mint az IS-en, hanem annál simább az autó eleje, de az oldalvonal talán túl éles és az autó válla némileg túl van játszva. A Lexus hűtőmaszkjának formájáról hosszan nem érdemes lamentálni, mert az már egy fix formai elem. Az NX hátsó lámpái LED-esek, kerekei 17, vagy 18 colosak, a képeken a fehér autót F Sport kivitelben láthatjuk. A beltérben viszont nem lehet csalódni, a Lexus egyszerű formái, a nagy, törésmentes felületek sora és a kétszínű kárpitozás jól áll az NX-nek is. A vajszínű belsőhöz fa, a bordó F Sporthoz meg sportülések és fémbetétek járnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?