A Kia már a bemutató előtt leleplezte az új Sorentót

Hivatalos képeken az új Kia Sorento

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ez nem frissítés, ez a teljesen új, harmadik generációs Kia Sorento. Hosszabb és laposabb elődjénél, műszaki adatait még nem tudjuk.


Az első generációs Kia Sorento jó ár-érték arányával és személyautós vezethetőség mellett jó terepképességeivel öregbítette az akkor még Európában nem túl régi márka hírnevét. Az azóta eltelt években a Hyundai-Kia meg felküzdötte magát a legkomolyabb autóipari konszernek közé. 2009-ben jött a második generáció, idén ősszel meg élőben is bemutatják a harmadikat. Most meg stúdióképeken látható a korábbi beetető fotók és videó után.
Hirdetés

A gyári közlemény szerint egy nagyobb, laposabb autóval egy prémiumhoz közelebbi kivitelű, személyautósabb és kibővített szolgáltatásokat kínáló modellt ismerhetünk meg a harmadik generációban. Vonalait a gyár bevallása szerint a tavaly bemutatott Kia Cross GT tanulmány ihlette. A végleges formát Koreában rajzolták az amerikai és a német tervezőrészleg bevonásával.

A Sorento hossza 9,5 centit nőtt, így már 4,78 méter. Tengelytávja 8 centis toldással 2,78 méter. Ezzel a hátsó két sorban ülő utasok lábterében számíthatunk jelentős növekedésre. Csökkent viszont a magasság 1,5 centivel és vele a terepjáró-jelleg is. A hármas Sorento magassága 1,685 méter. Teljesítmény, fogyasztás és tömegadatai legkésőbb ősszel, a Párizsi Autószalon idején, de várhatóan már az előtt nyilvánosak lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 04:31
    Permalink

    Szerintem hülyeség mindig azt nézni, hogy egy új (?) autó, vagy annak egy-egy részlete mihez hasonlíthat. Sok hasonlóságot fel lehet fedezni, ha az ember “kicsit hunyorít” és van egy kis fantáziája, de nem érdemes ezeket keresgélni. A KIA már eléggé “felnőtt” a Merci hasonmár Opirus már csak a ködös múlt.
    Amúgy ha hasonlóságot keresel, akkor nézd meg egymás mellett a KIA Carenst és az új BMW 2-es Active Tourert. Ott vajon a BMW másolt a KIA-ról (a Carens már 2013-ban kapható volt, a BMW kis egyterűje még nincs a szalonokban) ?

  • 2017.10.29. at 04:31
    Permalink

    Hat en nem a mostanirol, hanem a kb. 10 evvel ezelotti xC60-rol beszeltem:). Es az szebb colt mint ez-sokkal-föleg a hatulja. De hat a szepseg szubjektiv.

  • 2017.10.29. at 04:31
    Permalink

    Sosem értettem, hogy miért vágják olyan kicsire az ajtónyílást. Az alsó éle 10-15 centivel lejjebb kellene legyen, kb a ködlámpák alsó vonaláig. Mögött meg van egy vaskos küszöb és a csomagtér padlója alatt üreg. Totál felesleges így, lenne inkább egyben az egész, az alá még mindig be lehet tenni egy pótkereket.

  • 2017.10.29. at 04:31
    Permalink

    10 percig töprengtem, hogy honnan a fenéböl ismerös ez az orr.
    Volvo XC60… A lámpa, a hütörács.. De gáz! Ezek megint másolnak.
    A hátulja, na az eredeti, és jellegtelen.

Vélemény, hozzászólás?