Még a robot is simogatja a Macant

Hivatalos videón az új Porsche Macan gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lesz benne négyhengeres benzinmotor, de Amerika abból nem kap, a dízelből bezzeg igen. Egyre több hírünk van az új Macanról.

A Cayenne-nél egyel kisebb Macan nem lesz „olcsó” Porsche SUV; nem lesz belőle négyhengeres kivitel Amerikának, lesz viszont Macan S Diesel az újvilágban is. Utóbbi a konszern megszokott háromliteres V6-osát használja 258 lóerővel és 580 Nm nyomatékkal.
A crossovert ez a dízel is 6,1 másodperc alatt tudja felgyorsítani százra, és ha a 230 kilométer/órás végsebesség nem is teszi majd az Autobahn királyává, tankoláskor kárpótolja boldog tulajdonosát. Ára 50 ezer dollár körül lesz, ami átszámolva "csak" 11 millió forint lenne, a hazai, korábban már részletezett ár - még ÁFA nélkül is - jóval magasabb azonban. A kisebbik Porsche SUV érkezése 2014 áprilisára várható, később jön a 220 lóerős négyhengeres alapváltozat, melynek motorja idővel a Caymanba és a Boxsterbe is bekerül majd.
Hirdetés


A bevezetésig nincs más dolgunk, mint hogy megnézzük ezt a gyári kisfilmet, amin a lipcsei Porsche-gyárban készülnek a Macanok. De nem úgy, mint ahogy a Leon ST-nél láttuk. Semmi sietség, méltóságteljes mozgások, ember, robot egyaránt simogatják az új kisporsche testét. A jólfésült német munkás, mint valami drágakövet, úgy veszi el cérnakesztyűben a felpattintásra váró címeres emblémát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?