A Mazda MX-5 ellenfeleként térne vissza a Honda S2000

Igazi hátsókerekes roadster lesz az új Honda S2000

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda visszahozza az S2000 nevet új roadsterén. Az új S2000 ezúttal viszont a témában megkerülhetetlen Mazda MX-5 direkt ellenfele lenne.


A Honda a friss Mazda MX-5 és a rá épülő Fiat 124 Spider megjelenése után új lendülettel folytatja saját roadstere fejlesztését. Az S2000 nevet továbbvivő nyitott tetős sportkocsit az 1999 és 2009 között gyártott előddel szemben viszont az MX-5 közvetlen konkurenseként hoznák vissza. Az eredeti nagyobb, drágább és sokkal erősebb is volt az akkor futó Mazdánál, az új viszont hozzá lesz lőve. A Honda - ahogy ezt ilyenkor szokás - felvette a kapcsolatot a típus legnagyobb rajongóival, hogy így végezzen piackutatást. A velük történt konzultáció is hozzájárul ahhoz, hogy nem térnek el a régi recepttől, azaz marad a hosszmotor, amit minél inkább az első tengely mögé tolva szeretnének beépíteni és persze a kötelező hátsókerékhajtás is szent. Hogy mi fogja hajtani, az egyelőre még kérdés. Az alapmotor lehetne a Honda új 1.5-ös turbómotorja, persze kicsit visszafogva, nem 175 lóerővel.
Hirdetés


A már megmutatott erősebb 1.5-ös lehetne a második, az erősebb változatban, ezek fölé meg a Civic Type R kétliteres turbósát hasznosító verzió is jöhetne. Persze nem annak 310 lóerejével, hanem körülbelül 250 lóval. A legerősebb gyári S2000 is lehetne Type R, az erőseb motor mellé kiadós futóműtuningot és önzáró hátsó differenciálművet is kapna, hogy állja a sarat a Fiat 124 Spider nagyon vagánynak ígért Abarth változata ellen. Mindez azonban még csak spekuláció, a legnagyobb kérdés ugyanis még az, hogy milyen alapra építené újdonságát a Honda. Úton van a japánok új globális padlólemeze, amin a 2017-es új Civic is jönni fog, de erre nehezen lehetne egy hátsókerekes roadstert rágyógyítani. Ez nagyon megdrágíthatja a fejlesztést, ezzel az is benne van a pakliban, hogy a tengerentúlon Acura néven és az Audi TT Roadster, valamint a BMW Z4 ellenfeleként fogják árulni az új S2000-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?