Mercedes-Benz C-osztály Brabus tuning

Ilyen egy óvatos hozzányúlás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tuningcsomag az új Mercedes-Benz C-osztályhoz: a Brabus optikai és motortuningot is kínál, de csak elegánsan, visszafogottan.


Igazán csinosra és vonzóra sikeredett az új C-osztály, a Mercedes-Benz középkategóriás limuzinja (és kombija) persze nyilván AMG-csomagosan a leglátványosabb. Ahogy mi is próbáltuk. No, a Merci-szakos Brabus most publikált tuningprogramja - egyelőre - nem is szól durva átépítésről és felturbózásról, mondhatni illő mód elegánsan, óvatosan nyúltak úgy a kasztnihoz, mint a motorokhoz.
Hirdetés


A jelvénycserét leszámítva egyedül talán az átformált, extra légbeömlős első lökhárító az, ami kicsit "koppányos", a küszöbtoldatok és a dekorcsíkok szolidak, a diffúzor és a kipufogó sem az a polgárpukkasztó fajta. A különböző felnik maximum 20 colos méretben rendelhetők.

A benzines, alapból 184 lovas és 300 Nm nyomatékú 2,0 literes turbós C 200 41 lóerővel és 30 Nm-rel gyarapodott, 100-as sprintideje (az automata váltós 7,3 helyett) 7 mp, végsebessége (235 helyett) 242 km/óra. És készül még egy PowerXtra D3 kit, ami a gyárilag 170 lovas és 400 Nm nyomatékú, szintén négyhengeres 2.2-es dízel C220 BlueTEC adatait írja felül 50 lóval és 50 Nm-rel, hogy a 100-as sprintidő 7,8-ról 7,1 mp-re csökkenjen, s a végsebesség 233-ról 240 km/órára nőjön.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?