Luxus SUV érkezőben: Rolls-Royce Cullinan

Ilyen lehet a Rolls-Royce Cullinan nevű SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Rolls-Royce megerősítette, hogy hamarosan egy SUV modellt dobnak piacra. A virtuális tunerek máris elkészítettek egy látványtervet.


Manapság a Bentley Bentayga a legdrágább SUV, ami elérhető a piacon. Néhány év múlva, egészen pontosan 2018 év végén úgy tűnik, hogy megfosztják trónjától, ugyanis ekkor érkezik a Rolls-Royce újdonsága ebben a kategóriában. Évente kb. 1000 darab fog belőle készülni, induló ára pedig 327 ezer dollár lesz (kb. 95 millió forint). A modell jelenleg még a fejlesztési stádiumban van, a megjelent látványtervek alapján pedig egy tömzsi Phantom Series II-re hasonlít.
Hirdetés

A Cullinan névre keresztelt modell a Rolls-Royce berkein belül az első SUV lesz, amely arra a platformra épül, amelyet a BMW X7-nél is alkalmaznak majd. A cég főnöke, Torsten Müller szerint az új futóműnek köszönhetően egy mágikus szőnyeg lesz az autó, azaz olyan simán fog gördülni, mintha egy repülő szőnyegen ülnénk. Annyit már tudni lehet, hogy majdnem olyan hosszú lesz, mint a Phantom és V12-es motor fog benne dübörögni.
James Warren termék és kommunikációs menedzser elmondta, hogy nem terepjáró autót készítenek, ugyanakkor az összkerékhajtás és némi terepjáró képesség jellemző lesz majd az újdonságra. Várhatóan 2017-ben egy koncepcióval mutatkozik majd be a Cullinan, a következő évben pedig érkezik a szériagyártásra érett változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Most őszintén, el tudnál képzelni egy Rolls-ot PLATÓVAL? Tehát mint HASZONGÉPJÁRMŰ? Mondjuk egy hűtőszekrénnyel a rakterében?:)))
    Nem bolondok az amerikaiak, csak olyan járműveket vesznek, ami az ottani közlekedéshez a leginkább ideális. Gondolom, ezt nem kell magyarázni.

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    “A VW és a Toyota világelsőségért vívott küzdelme a jó és a rossz harca, amiben a Toyota a jó, és a VW a rossz.”
    Ezt írtam. És tartom – hogyne tartanám…Mindenki úgy ferdíti el, ahogy ő akarja. Persze – megjegyzem – akinek ez, és az, hogy az autógyártás egyben üzlet is, kizárják egymást, az fejlettségi szintet tekintve közelebb van a papucsállatkához, mint az emberhez:)

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Nem fogják a büdös életben felfogni, hogy ez az iparág nem az ő szórakoztatásukra van, nyugi. 🙂
    Rollsék átálltak ezzel a batárral a Sötét Oldalra. 😉

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    [i]“Ettől függetlenül jól csinálják, mert most ennek van igazán piaca.” [/i]
    Erről van szó! Képzeld el micsoda tűzijáték lesz, amikor majd ezt “rorenocsalfavascsibicajkirályaink” is mind felfogják.
    De akkor mi lesz a “jó és a rossz” harcával? :-DDD

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Egyértelmű. De le is sír róla, hogy ezt már nem a brit felső arisztokráciának és a királyi családnak tervezték, hanem egészen más a célcsoport.
    Ettől függetlenül jól csinálják, mert most ennek van igazán piaca. Közhely, hogy mindig is a kereslet határozta meg a kínálatot, de ha a világ slummosodik, a Rolls-Royce-nak is követnie kell, hogy fennmaradjon az autógyártó részleg.

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Nem vonom kétségbe, hacsak nem Kempelen-kisokos szerint készül majd. Pl. így:

    [url]http://galeria.vezess.hu/2/show/78502/647967/#kep-647962[/url]

    :)))

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    “Íme még egy bizonyíték arra, hogy az autógyártás üzlet, nem pedig a “jó és a rossz harca”.
    :-DDD”

    Ez a komment pedig arra, hogy síkh*lye vagy, kisgyerek:)))

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Íme még egy bizonyíték arra, hogy az autógyártás üzlet, nem pedig a “jó és a rossz harca”.
    :-DDD

    Szerintem ebből sosem lesz igazán “jó” vétel. Egy ilyen bódét fenntartani mindig horror.

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Nekem egyszerűen az itt leírtak

    [url]https://hu.wikipedia.org/wiki/Szabadidőautó[/url]

    nem egyeztethetőek össze a Rolls-Royce imidzsével. A Bentley Bentaygát – bár összehúztam a szemöldököm, mikor megláttam – végül is nagy nehezen el tudtam fogadni, mert a jelenlegi Bentley-k orrát át lehetett ültetni szépen egy SUV-ra. De nekem a Rolls egy még magasabb szint(nyilván ezen lehetne vitatkozni) – ennél nekem az már nem fér bele, hogy a Rolls-hűtőrácsot és a Spirit Of Ecstasyt egy SUV-on lássam viszont. Kár, hogy az ilyen szintű gyárak is behódolnak a divatnak – de pénz beszél, ahogy írtad is. Lehet, hogy olyat rittyentenek, hogy majd leesik az állam, és sutba dobom az ellenérzéseimet. Mert ez ugye csak egy látványterv – akár ilyen is lehetne, de egyszer sem biztos, hogy ilyen is lesz.

    Remélem, pick-up azért nem lesz majd:)

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Nagyon helyes, nekem kifejezetten szimpatikus ez a SUV-vonal megjelenése. Tudod a pénz beszél -itt meg aztán főleg!-, s nyilván a piaci igényekre válaszul fognak bele ezen projektbe. Nézd a dolgok jó oldalát, 20-30 év múlva nagyon jó használt vétel lesz majd belőle. 🙂

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Hű, a mindenségit neki, ez most nagyon betett – Rolls-Royce SUV! Ajjajjajj…Ezt most még emésztenem kell, mondhatni, sokkot kaptam. Tényleg nem tudok mit mondani:)

Vélemény, hozzászólás?