Egy crossover minden helyzetre – Honda BR-V

Itt a hétüléses Honda crossover, a BR-V

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Thaiföldi Autószalonon tartott bemutató után már kapható is a Honda BR-V a helyi piacon - tehát Thaiföldön.


Hazánkig már eljutott a CR-V és a HR-V is, a Thaiföldieknek pedig jár egy 7 üléses, megfizethető szabadidő-autó is a Hondától, ami a BR-V nevet kapta. Ez a harmadik modell, amit Thaiföldön fejlesztettek, és Indiában kerül majd gyártósorra 2016 áprilisától. A Honda új, aktív és sportos jelzőkkel illetett crossovere egy 1,5 literes 4 hengeres i-VTEC motorral már most rendelhető. A 117 lóerős benzines egy új, fokozatmentes váltón keresztül hajt. Külön érdekesség, hogy a motor kompatibilis az E85 üzemanyaggal, szóval nem csak élvezhető lesz a VTEC erőforrásnak köszönhetően, hanem gazdaságos is. Ideális megoldás lehet a nagyobb családoknak, ahol az apuka szeret odalépni neki, ha épp nem a gyerekeket viszi kirándulni.
A három üléssoros Honda crossoverhez 5 féle külső színt választhatunk, az alap biztonsági rendszereket alapáron is megkapja. Ilyen például az ABS, a kétoldali első légzsák, a visszagurulásgátlós menetstabilizáló és az elektronikus fékerő-elosztó. A tolatókamerát egy 6,1 colos érintőképernyőn figyelhetik majd a thaiföldiek, az információs és a szórakoztató rendszer is azon követhető, ráadásul kompatibilis Androiddal és iOS-szel is. A szokásos USB, AUX és Bluetooth csatlakozásokon kívül HDMI bemenet is helyet kapott.
Hirdetés
Ezeken felül említésre méltó még a LED-es helyzetjelző és hátsó lámpa, a tetősín és a kulcs nélküli nyitás-indítás. Praktikusság szempontjából kiemelendő, hogy a harmadik sort 50:50 arányban tudjuk ledönteni, míg a másodikat 60:40 osztással. A BR-V árai is ismertek - az 5 üléses 21 000 dollár (átszámítva kb. 6 millió forint), a 7 üléses 22 900 dollár (átszámítva kb. 6,5 millió forint) - sajnálhatjuk, hogy itthon nem várható a megjelenése, mert ennyiért nálunk is sikeres lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?