Ledobhat még pár kilót a Jaguar F-Type. Kétszázat!

Jaguar F-Type Club Sport: 3,5 mp alatt lehet 100-on

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy hírlik, hardcore változatot is készít a Jaguar az F-Type sportkocsiból. A tempót a lehető legjobb módon nyerik: súlycsökkentéssel.


Még arrébb van, míg az eladási adatok igazolhatják a modell sikerét, de egyelőre úgy fest, hogy az F-Type sportkocsi lehet az az autó, ami visszaállítja a Jaguar renoméját. Létezik ugye roadsterként (vagy ha ebben a megfogalmazásban tetszik, hát vászontetős kabrióként), s van már keménytetős, ultramerev Coupe is, hogy az 5,0 literes, 550 lóerős és kompresszoros V8-cal szerelt R csúcsváltozat akár 300 km/órával is hasíthasson, ha van hol. És ennél a 300-as tempónál is elektronika szab határt a száguldásnak. Százra 4,2 mp alatt ugrik a gép, váltója 8 fokozatú automata, nyomatékmaximuma szerény 680 Nm. Üres súlya 1665 kg.
Hirdetés

És ez az, a súly, amin bőven lehet és kell is még faragni ahhoz, hogy a lehető legtöbb élményt nyújtsa a kocsi. Sajtóértesülések szerint rajta is van a Jaguar, hogy Club Sport néven egy akár 200 kilóval is fogyasztott hardcore kupét kínálhasson a rajongóknak. Az F-Type-programért felelős Russ Varney elmondása szerint az alapfeltétel a következő: legalább évi 500 példányban gyártsák (és vegyék)...
A kívül-belül kipucolt és kikönnyített, zömében szénszálas Club Sport 100-as sprintideje 3,5 mp-esre csökkenhet - valószínűleg további motorfejlesztés nélkül. Vagy még izmosabb F-Type is lesz? Korábban Ian Callum vezető tervező 700 lóerős RS Coupét emlegetett...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?