Novemberben debütálhat az Alfa SUV-ja

Jöhet az Alfa Stelvio, azaz a márka első SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak 2017-ben várható piacra az első Alfa SUV, a Stelvio, ám az információszivárogtatás már bőszen megy róla.

Miután év elején az Alfa főtervezője posztolt részletfotót első szabadidő-autójukról, nemrégiben a cég elnöke, Sergio Marchionne egy egyeztetésen azt is elárulta, hogy Stelvio névvel várhatjuk az újdonságot. A piacra csak jövőre, de a legfrissebb információk szerint már idén ősszel megismerhetjük majd. Hogy miért nem a Frankfurti Autószalonon, hanem csak később, novemberben a Los Angeles-i alkalmával? Hát azért, mert az amerikai visszatérés talán még fontosabb az Alfa számára, mint az európai vevőknek bizonyítás.
Hirdetés

A Giuliához hasonlóan a Giorgio platformra épülő Stelvio is leginkább négyhengeres turbós benzines és dízel motorokkal várható, a paletta csúcsa pedig szintúgy a 2,9 literes, V6-os biturbó lesz. Arról mondjuk még nincs hír, hogy itt is 510 lóerővel adják-e majd. Az viszont már szinte biztos, hogy az őszi debütálás után már idén megkezdődhet a gyártás, és az Alfa első SUV-ja már jövő év elején a boltokba szalonokba kerülhet. Egyelőre nem tudni, hogy mennyiért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 07:32
    Permalink

    Egyáltalán nem érdekel Olaszország, úgyhogy kérlek, ezt nézd el nekem, Kempelen:)

    Te viszont menj, élvezd, csak egy a lényeg: utána többet haza ne gyere!:)

    A “kötelező ujjgyakorlatodra” meg aztán tényleg senki sem kíváncsi:)

  • 2017.10.28. at 07:32
    Permalink

    Ilyen fogalmatlan alakot mint te. Piedone film. Ez a Stelvio te tök! Az olaszok büszkesége, kötelező ujjgyakorlat minden utazónak.
    [url]https://www.google.hu/search?q=passo+stelvio&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi0s5DH7K7LAhVE4XIKHfrPBEIQsAQIJA&biw=1280&bih=887[/url]

  • 2017.10.28. at 07:32
    Permalink

    Egyelőre kár bármit is mondani, mivel nem biztos, hogy tényleg ilyen lesz, mint a képen szereplő. A neve jó – mint egy rosszfiú neve egy régi Piedone-filmből:)

Vélemény, hozzászólás?