Napi 100 BMW i3 kell a vevőknek, nem készül elég

Jól fogy a BMW i3, a BMW növeli a gyártókapacitást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Majdnem duplázni kellett a kis villanyautó termelését, akkora a kereslet iránta.


Nálunk még nem forgalmazzák a BMW i3-ast, s most sem hozzánk készül, hanem az USA-ba. Hamarosan ott is bemutatkozik, és az ottani piac ismeretében sikerre számíthat. Emiatt valószínű, hogy még többet kell majd gyártani belőle. Az elektromos kisautó iránti kereslet amúgy eddig is mintegy 43 százalékkal felülmúlja a BMW előzetes elvárásait. Napi 70-ről 100 egységre emelték a gyártott darabszámot. A cég termelésért felelős vezetője azt is elárulta, hogy idén már több, mint ötezret eladtak belőle. Könnyen kiszámítható, hogy meglesz az évi 20 ezres értékesítés.
Hirdetés


Németországi alapára 10,78 millió forintnak megfelelő euró, de ez még csak a városba szánt, teljesen elektromos alapverzió. A gyakorlatban jobban használható, hatótávnövelős változat ára már 12,3 millió. Az i3 gyártása tavaly novemberben kezdődőt, és júniusban elkezdik az i8 sportkocsi termelését is. Mivel mindkettő karbonszál erősítésű műanyag vázzal készül a súly- és a fogyasztáscsökkentés miatt, ezért ezeket az elemeket is nagyobb mennyiségben kell majd előállítani, ehhez pedig a gyártást végző SGL Carbonnak hamarosan egy új üzemegységet kell berendezni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?