Oldtimerek Hétvégéje a Vasúttörténeti Parkban

Jön az Oldtimerek Hétvégéje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Április 11-13. között Oldtimerek Hétvégéje a Vasúttörténeti Parkban. Nemcsak a kötöttpályásoké, hanem a közútiaké is.

Bár a Vasúttörténeti Park mindig a járművek szerelmeseinek szól, április közepén, az Oldtimerek Hétvégéjén különösen csábító lehet számukra. A szokásos tárlat mellé ugyanis temérdek közúti veteránjármű is érkezik.
A szervezők valóságos vidámparkot rendeznek be a park területén, a két fűtőházban pedig oldtimer autók, motorok és katonai járművek sorakoznak majd, rájuk korhű jelmezbe öltözött hoszteszek és biztonsági őrök fognak vigyázni. A kiállított autók, illetve járművek kor és származási hely, valamint állapot szerinti bontásban sorakoznak majd, így például az eredeti állapotban megőrzött példányok külön területet kapnak. A polgári és katonai járművek mellől a valahai haszongépek, a traktorok, illetve a stabil motorok sem fognak hiányozni.
Hirdetés

A mozdonyforgatóknál gőzmozdony- és vasútikocsi-kiállítás várja majd a nagyérdeműt - mindegyikre fel lehet majd mászni, a mozdony esetén stílszerűen a kormos arcú masiniszta mellé. A parkon belül kerti vasúttal, hajtánnyal és sínautóval, valamint lovak által húzott omnibusszal is lehet majd barangolni. Gasztronómiai utca csokoládé-, pálinka-, sajt- és borkóstolással ugyanúgy lesz, mint szintén ingyenesen kipróbálható szimulátorok sora.
Kiegészítő rendezvény a Kalandjárók Kiállítás, mely hajókat, lakóautókat vonultat fel. Ez az Oldtimerek Hétvégéje betétprogramjaként annak jegyével ingyenesen látogatható, de külön csak arra is lehet belépőt vásárolni. Utóbbi 990 Ft, míg az Oldtimerek Hétvégéjére a teljes árú jegy 2 990 Ft. A 14 év alatti gyerekek 1990 forintért, a 3 évnél fiatalabbak ingyen mehetnek be; a családi jegy (két felnőtt és két 14 év alatti gyerek számára) 8990 Ft. A jegyekhez ingyenes parkolóhasználat, illetve temérdek programlehetőség - sok más mellett állatsimogatás, arcfestés, gyerekjátékok, mászófal, BMX triálbemutató - jár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?