Még több közös lesz a 7-es BMW-ben és a Rolls-Royce-okban

Jön az új Rolls-Royce Phantom - a 7-es BMW műszaki alapjain

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy korábbi hír szerint a 7-es BMW-be a Rolls V12-es motorját szerelhetik. A testcsere visszafele is létrejön; a 7-es vázát kapja a Rolls.


A Rolls-Royce Phantom változatlan műszaki tartalommal készül már 2003 óta. Igaz, hogy 2012-ben volt egy erős optikai átdolgozás, amikor kívül-belül változtattak rajta, mégis a ma gyártott egyik legfejedelmibb luxusautó kissé túlkoros. Éppen ezért a BMW brit luxusmárkájánál már elkezdték fejleszteni az utódját. A képeken látható 2018-as modell a túlzófok túlzófoka. Nem kis kihívás, erősebb, kényelmesebb és egyszerre finomabb autót csinálni, pedig a cél éppen ez. A dizájn nem lesz forradalmi, maradnak a Phantom élőben egy kicsit drabális, de mindenképpen lehengerlő külső vonásai, csak finomhangolnak, modernizálnak rajtuk. A nagy különbség, hogy az eddig alapból is üresen 2,5 tonnás autó súlyából a legmodernebb technikákkal le tudnak faragni.
Hirdetés


Több nagy és ultra nagy szilárdságú acélt használnak a vázszerkezetben, ezzel kisebb anyagmennyiséggel tudják kellően merevre építeni a karosszériáját. A hírek szerint az alapokat az új 7-es BMW architektúrája fogja adni, de nem csak ez lesz közös. Marad a V12-es motor, mert erőben és járáskultúrában kevés egység fogható hozzá. Arról viszont még nincs hír, hogy tovább élhet-e a 6,75 literes szívó változat, vagy a kisebb Ghost újabb, 6,6 literes duplaturbós blokkja kerül-e a Phantomba is. Az utóbbira nagyobb az esély, mert így a legdrágább 7-estől a Rollsokig egy motort tudna használni a BMW, nyilván több teljesítményfokozattal. Az idők szavára hallgatva egészen biztosan lesz belőle majd plug-in hibrid változat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:50
    Permalink

    “Az utóbbira nagyobb az esély, mert így a legdrágább 7-estől a Rollsokig egy motort tudna használni a BMW…”

    És elértünk a jó öreg pennyfucking témaköréhez, immár sokadszorra. A Rolls rohamosan veszít az exkluzivitásából azzal, hogy a 7-essel egyre közelebb hozzák őket egymáshoz. A másik: vajon mikor fogja a Rolls-ot is utolérni a “végzet”, a downsizing? A trendek ellen ők sem tudnak védekezni, láthattuk, SUV-juk is lesz.

    “[b]Az idők szavára hallgatva[/b] egészen biztosan lesz belőle majd plug-in hibrid változat is.”

    Ezt még el tudom nézni, de azért a szemöldökömet összébb vontam. A SUV érkezése nagyobb szentségtörés az autók királyánál. Az a korona már nem ragyog olyan fényesen…

Vélemény, hozzászólás?