Kémfotón az új Renault Scénic, ám csak jövőre várható

Jövő ősszel mutatkozhat be, de már most látható a Renault Scénic IV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden bizonnyal a jövő évi Párizsi Autószalonon mutatkozik be a Renault Scénic 4. generációja, a piacra csak 2017-ben várhatjuk.


Először kapták lencsevégre a már a gyártáskész, természetesen az újabb Renault modellekre emlékeztető orrú karosszériát hordó Scénic negyedik generációját. Az SB-Medien kémfotó-sorozatán a normál hosszúságú kivitel látható, ám minden bizonnyal elkészül majd az először a Scénic II-vel megjelent, hétülésesként is rendelhető Grand Scénic névre hallgató nyújtott verzió is.
Hirdetés
A 2009-ben megjelent Scénic III-ast vélhetően csak a 2016-os Párizsi Autószalonon bemutatva, 2016 év végi, 2017 év eleji piacra lépéssel váltja majd a Scénic IV. Jó hír, hogy addig pedig a 2013-ban felfrissített III-as igencsak jó áron, gazdag felszereltséggel kapható.
A Scénic IV jellege természetesen az elődökből ismert: továbbra is klasszikus kompakt egyterűnek ígérkezik, formájával ugyanúgy illeszkedik majd az aktuális Mégane-hoz, ahogyan elődei is. A mostaninál hosszabbnak és szélesebbnek várhatjuk, ami még tágasabb belteret ígér. Mivel a Scénic IV is a Renault CMF platformján érkezik, 1,5 és 1,6 literes, benzines és dízel, természetesen turbós motorokkal várhatjuk, kínálatában természetesen az EDC duplakuplungos automataváltó és a LED fényszóró is megtalálható lesz. A beltér megújulása egyebek mellett 8,7 colos érintőképernyőt hoz, szinte minden onnan lesz vezérelhető.
Míg a Scénic debütálása egy év múlva várható, Grand kivitelére lehetséges, hogy egy hajszálnyit többet kell várni, de a legvalószínűbb mégis az, hogy egyszerre lépnek majd piacra, csak a rövid Scénicet legfeljebb előbb megmutatja majd a gyár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?