Vajon meglesz 400 lóerő? – fotón az Audi TT RS

Jövőre debütál az új Audi TT RS, és állítólag meglesz 400 lóerős

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új évjárat talán új erőforrást is kap. A TT RS marad öthengeres, de alublokkos sportmotorja minden eddiginél erősebb lesz.


A harmadik generációs Audi TT-ből is elkészíti a quattro GmbH az RS sportváltozatot. Ahogy az előző generációnál, úgy a tavaly bemutatott és nemrég tesztelt szériánál is megmarad a csúcsmodell sármját adó sorötös turbómotor. A négy henger nem szól olyan szépen, a sorhat meg drága, így egy ércesen zenélő és egyedi karakterű soros öthengeres a stílusos megoldás. A TT RS-ben persze nem olyan szolid lesz, mint a tavaly próbált régi szivar 100-asban. A legfrissebb hírek szerint nem az RS3-asban használt régi blokk felhúzott változata lesz ez. Utóbbiban 367 lóerővel szerénytelenkedik, de ide még több kell, hiszen a kétliteres, négyhengeres TTS is 310 lóerőt tud.
Hirdetés


A TT RS lehet az első Audi, ami megkapja a cég vadonatúj alumíniumblokkos öthengeresét. A motor alapja a Volkswagenek tengerentúlon árult szívó öthengerese, persze jócskán átdolgozva és közel 400 lóerőre felhúzva. A TT RS-től 4 másodperces százra gyorsulást és 290 km/órás végsebességet várhatunk, és mindegy is mi fogja hajtani, az biztos, hogy összkerékhajtású lesz. Bemutatóját nagy valószínűséggel a 2016-os Genfi Autószalonra időzítik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?