Elkészült a 30 milliomodik Volkswagen Golf

Jubileumhoz érkezett a Volkswagen Golf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Naponta mintegy 2000 vevő dönt világszerte a Golf mellett, Wolfsburgban elkészült az először 39 éve debütált, ma már hetedik generációjánál tartó osztályteremtő 30 milliomodik példánya.

Bár az eladási számok szerint a 47 évet maga mögött tudó Toyota Corolla a legnépszerűbb személyautó a maga bő 40 millió példányos eladásával, a kompakt kategóriát fémjelző Volkswagen Golf sem panaszkodhat, hiszen Európában kétségtelenül népszerűbb, s az elsőként 39 éve, 1974-ben megjelent meredekhátú épp a héten érte el 30 milliomodik példányát.
Hirdetés

A jubileumi Golf természetesen a 2013-as Év Autójának számító hetedik nemzedékből való, s amúgy egy extramód takarékos, TDI BlueMotion verzió, 3,2 l/100 km vegyes fogyasztással. Minden idők legtakarékosabb és persze legbiztonságosabb Golfja tehát. A bűvös sorszámot viselő példányt e hét szombaton, a wolfsburgi üzem családi napján minden dolgozó dagadó kebellel nézheti majd meg - nyilván azért, hogy a jövőben is büszkeséggel, s kellő minőségben gyárthassák az ára és tudása miatt a nép autójának már jó ideje kevéssé nevezhető sorozatot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 02:12
    Permalink

    Nos én azt gondolom Volkswagen egy igazi strapa biró márka nekem 3 db is van különböző korúak (5,11,24 évesek) mindegyik jó és Diesel. Toyota sem rossz , de az alkatrészei drágák és egy-egy esetben nehezen beszerezhetőek.
    Az Opelnek sok hibája lehet,rozsda is hamar kikezdi.

Vélemény, hozzászólás?