A McLaren leleplezte legújabb, 540C modelljét

Kedvezőbb árú McLaren érkezik a piacra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A McLaren a Sanghaji Autószalonon mutatta be legújabb, 540C Coupé modelljét, amely világszerte elérhető lesz.


Az 570S nyomdokaiba lépő 540C modell finoman átdolgozott aerodinamikai csomagot és egyedi, 19, valamint 20 colos felniket kapott. A belsőt prémium bőrkárpit uralja, amely az ülések mellett a műszerfalon és az ajtókon is megtalálható. A központi infotainment kijelző 7 colos, amelyen navigáció is fut, ezen kívül pedig Bluetooth csatlakozás is elérhető.
Hirdetés

Az újdonság 3,8 literes V8-as motorja 540 lóerővel és ugyanekkora nyomatékkal bír, melyhez egy hétfokozatú váltó kapcsolódik. Ezzel az 540C 3,5 másodperc alatt futja meg a 0-100 km/órás sprintet, a 200 km/óra eléréséhez pedig 10,5 másodperc szükséges. A végsebesség 320 km/h. Az autóba start/stop rendszer is került, amellyel a vegyes fogyasztás 11,1 l/100 km-re adódik, a CO2 kibocsátás pedig 258 g/km.

A lengéscsillapítókat újrahangolták, ami sokkal előnyösebb lett a mindennapi közlekedés szempontjából. A McLaren arra is felhívta a figyelmet, hogy az autó alumínium alkatrészeket, valamint szénszálas monocoque vázszerkezetet kapott, mellyel az 540C száraz tömege mindössze 1131 kg. Ez közel 150 kg-mal könnyebb, mint a versenytársak hasonló modelljei. A világszerte kapható 540C-re az előrendeléseket már most le lehet adni, az első darabokat jövő év elején kezdik el szállítani az ügyfeleknek. Itthon vélhetően azt követően sem fogunk látni belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?