Újabb esély – az új Ford Fiestából is lehet RS

Kémfotón a következő Ford Fiesta legerősebb, RS változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford 2017-re tervezi a Fiesta nyolcadik generációjának bemutatóját. A lefotózott tesztkocsi alapján újra szóba jöhet a gyári RS kivitel.


A most futó Ford Fiestát már 2008 óta gyártják, és a ráncfelvarrása is három éve, 2012 őszén volt. Hamarosan jön a teljesen új alapokra épülő nyolcadik generáció, de ennél érdekesebb, hogy az eddigi csúcsváltozatnál, az ST-nél is lehet erősebb hot hatch verziója. A remek ST rajongóit eddig is időről-időre lázba hozta az autós sajtó, amikor felkapta, hogy kijöhet a Fiesta RS. A mai ST 184 lóerős, és talán az egyik legjobb a maga kategóriájában. A hírekben szereplő RS viszont már 220 lóerőt teljesíthetne.
Hirdetés


Az új Fiesta fel kell vegye a kesztyűt az Opel Corsa és a Volkswagen Polo legújabb sportkiadásaival. A Polo GTI most 1.8-as és 192 lóerős, a Corsa OPC viszont 210 lóerős és csak 5,7 millió forint az induló ára. A képeken látható próbakocsi még a ma ismert Fiesta külső elemeit viseli, de technikája már az új szériáé. A feltételezés szerint a legfickósabb RS sportváltozatot is az ST-ben dolgozó 1.6-os EcoBoost turbós négyhengeres hajtaná. A tetőszpojler, a diffúzor, a mély kötények és az ültetett sportfutómű garantáltan ott lesznek, de ezekről így a fejlesztés jelen stádiumában még nem tudni sokat. Az alap autó bemutatkozása 2016 év vége előtt nem valószínű, az ST és az RS meg csak ezt követően jönne ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?