Dicső lezárás – ez a legutolsó Bugatti Veyron

Képeken a Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale. Ha valaminek ez a neve, akkor a kivitel is nyilván fejedelmi. Ez az utolsó Veyronra is igaz.


Lezárult egy korszak a Bugatti Veyron nyugdíjazásával. Pontosabban tőle már évekkel ezelőtt elköszöntünk, de utolsó változatának, a Grand Sportnak kiszabott mennyiség is elfogyott már. Mostanra a 450. példány is elkészült az elzászi Molsheim történelmi gyárában. A Volkswagen konszern a kétezres évek elején feltámasztotta a régi francia sportkocsimárkát és a Veyronnal megmutatta, hogy gyakorlatilag mindenre képes. A Bugattiknak hiába van négy kerekük, áruk és ritkaságuk miatt sokkal inkább értelmezhetőek gyűjtői tárgyként. Ez a vörös és fekete színűre festett utolsó darab is ilyen, pedig nem ám varrógépmotor került bele.
Hirdetés


A 85. Genfi Autószalonon ünnepli a premierjét, de a gyártó már korábban közzétette, hogy mitől is lesz az utolsó díszpéldány különleges. Fényezése az inverz képe a legelső Veyronnak, ami fekete és vörös volt. A pódiumra állított autónak már megvan a gazdája, aki kipróbálhatja, milyen is az 1500 Nm nyomaték és az 1200 lóerős teljesítmény. A váltó a Veyronban már ismert hétfokozatú, duplakuplungos automata, amivel a gyorsulása 2,6 másodperc százig, a végsebesség meg 408 km/h. Tíz év után is szédítő számok, utódja a Chiron viszont még nála is bikább lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?