2017-ig számos plug-in hibridet dob piacra a Mercedes

Két év alatt tíz új plug-in hibrid Mercedes érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz nemrégiben megfogalmazta új plug-in hibrid stratégiáját, amely alapján összesen tíz új modell érkezik 2017-ig.


A német autógyártó új nómenklatúrája szerint a "plug-in hibrid" szavakat egyetlen betűre, az "e"-re cseréli, ezzel jelezve az autók részben elektromos hajtásláncát. A jelenleg elérhető S 500 plug-in hibrid egy 3,0 literes V6-os, 328 lóerős turbós benzinessel és egy 107 lóerős villanymotorral rendelkezik. A rendszerteljesítmény 436 lóerő, amelyhez 3 literes átlagfogyasztás tartozik 100 km-re vetítve, károsanyag-kibocsátása pedig 68 g/km.
Hirdetés

A Mercedes még ebben a hónapban elindítja C 350e modelljét, amelyben egy 2,0 literes, soros négyhengeres 208 lóerős benzinmotor és egy 82 lóerős villanymotor kap helyet. A kombinált teljesítmény 275 lóerő, amely 5,9 másodperces 0-100 km/órás sprintet ígér. Emellett az átlagfogyasztás csupán 2,1 l/100 km, a károsanyag-kibocsátás pedig 48 g/km. A C 350e elérhető lesz négyajtós és kombi változatban. Tisztán elektromos üzemmódban is használhatjuk az autót, ekkor 31 km-t tehetünk meg vele - utóbbi miatt lehetséges a mesésen szerény 100 kilométerenkénti benzinfogyasztási érték.
A továbbiakban a GLE, a GLC és a Genfi Autószalonon bemutatkozott V-ision e koncepció szériaváltozata következhet a sorban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 20:10
    Permalink

    Álom luxuskivitelben.De nem nekünk “fülkeforradalmároknak”.Nekünk a rögvalóság a Dacia és az új Suzuki [b]lizingelve[/b]
    banki hitel hiányában.Nem hiába nő eszméletlen iramban a használtautó import.[url]https://www.autonavigator.hu/hasznaltauto/ket_ev_alatt_duplazodott_a_hasznaltauto-import-13833[/url]

  • 2017.10.28. at 20:10
    Permalink

    Ha német, akkor nagyon rövid a jövőjük. A germán zsenialitás eddig szinte az összes általuk hibridnek hitt szerkezettel orbitális pofáraesést mutatott be.

    A hidrogén felé átmenetet meg az olajos bűnözőkön kívül nem sokan akarnak. De mindegy hányan vannak mert úgy sem tudják megcsinálni.

Vélemény, hozzászólás?