2017-ben jöhet az új Volkswagen Touareg

Két év múlva érkezhet a VW Touareg következő generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legfrissebb jelentések szerint a Volkswagen 2017-ben fogja bemutatni a nagyméretű SUV-jának számító Touareg legújabb változatát.


Az Audi Q7 és a Bentley Bentayga padlólemezére épülő új Touareg méretesebb lesz, mint elődje, melynek köszönhetően a harmadik üléssorban nagyobb hely áll majd rendelkezésre. A méretnövekedés ellenére tömege a modernebb anyaghasználat miatt alacsonyabb lesz. A motorokkal kapcsolatos híreket még nem erősítették meg, de úgy néz ki, hogy piacra dobnak egy 300 lóerős dízel és egy V6-os, 330 lovas benzines változatot is.
Hirdetés

Hibrid hajtásláncot is kaphat a Touareg, amelyet az Audi Q7 e-trontól örököl majd. A 3,0 literes TDI-t egy elektromotorral egészítik ki, a hibrid rendszerteljesítménye 373 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig 700 Nm lesz. A hibrid monstrum 6,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 225 km/óra, míg vegyes fogyasztása 1,7 l/100 km is lehet. Tisztán elektromos üzemben állítólag akár 56 kilométert is megtehetünk majd vele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?