New Yorkban az új Subaru Outback, addig itt egy csücsök belőle

Két hét múlva debütál az új Subaru Outback

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A terepkombik ősatyja a Legacyn alapuló, emelt hasmagasságú Subaru Outback. Legacyból a hatodik fut, Outbackből az ötödik generáció jön.


A Chicagóban bemutatott Legacy után hamarosan élőben is látható lesz a legújabb Outback is. Természetesen ebben is alap az állandó összkerékhajtás, ami Subaru hagyomány szerint szimmetrikus és a mélyre épített boxermotornak hála a tömegközéppont is alacsonyan van. Mindez nem annyira a csapatáshoz van optimalizálva, mint a ralis hangulatú Impreza WRX STI esetében, hanem a szabadidő aktív eltöltéséhez.
Hirdetés
Méretei alapján a Legacy terepkombija remek családi autónak ígérkezik, ami ráadásul nem csak kiépített utakon viheti a famíliát. Az Outback azoknak szól, akik nem akarnak SUV-ot venni, de szükségük van a személyautókénál nagyobb hasmagasságra. Az Outback receptje szerint készülnek az Audi Allroad modelljei is, ezek mind a személyautók kényelemét és jellegét megtartva tudják a szabadidő-autók terepképességeit, vagy sok esetben akár azoknál többet is. Motorfronton az Outback a többi Legacyban is szolgáló 2.5-ös négy- és 3,6 literes hathengeres boxereket kaphatja meg. Az új Outbackről bővebben, fotókkal és pontos műszaki adatokkal majd április 16., azaz a New York-i Autószalon nyitása után fogunk tudni írni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?