Nem kell félni, marad sportkocsi a Nissan 370Z

Két utódot is kap a Nissan 370Z, de szerencsére egyik sem lesz crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nismo sportrészlegtől több részletet is megtudtunk a Nissan 370Z utódjáról. Marad sportkocsi, sőt, rögtön két modell is megjelenik belőle.


Tavaly többször is reflektorfénybe került a Nissan második számú sportkocsija. A GT-R kistestvére, a 370Z 2014-ben Nismo változatban is felfrissült, a roadster viszont Japánban nem fogyott eléggé. Volt szó róla, hogy Mercedes-Benz eredetű motorral és hibrid hajtáslánccal éledhet újjá, de még ennél vadabb pletykák is szárnyra kaptak, például hogy crossover lesz belőle. A Nismo vezető termékspecialistája, Hiroshi Tamura a Motoring hasábjain cáfolta ezt a híresztelést.
Hirdetés


Tamura úr azt is elmondta, hogy közös alapokon két sorozatot terveznek és ezek egyike hétköznapibb lesz, mint a ma ismert Z. Mindezt az így megosztható fejlesztési költségek tehetik realitássá. A 370Z utódja nem csak takarékosabb üzemet ígér, de kisebb méretet és mellé barátságosabb árat is a mostaninál. Egyes források szerint a következő generációs Z modellek már alig két év múlva bemutatkozhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:25
    Permalink

    Jó az a kép, ahol a háttérben időrendi sorrendben visszafelé haladva láthatók az elődök. Van mire büszkének lenni, azt gondolom.

    Hogy is van a mondás? “Dupla öröm, fele élvezet.” Nissanék majd igyekeznek ezt megcáfolni:)

Vélemény, hozzászólás?