Jól ment Michelisz Norbi a Nürburgringen

Kétszer három kör - ennyi volt a WTCC Német Nagydíja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rekorder, 28,265 kilométer hosszúságú Nürburgringen csupán 3-3 kör volt a WTCC Német Nagydíjának két futama. Michelisz Norbinak 3. és 2. hely jutott.


Hiába a Hondák büntetése, a WTCC Német Nagydíján is elindultak az autóik. Michelisz Norbi az időmérőkön a legjobb hondásként negyedik lett, amivel az első (fordított sorrendes) futamon a hatodik helyről indulhatott. Dobogós helyen, harmadikként tudott befutni, de mint oldalán írja, nem felhőtlen örömmel, helyezését ugyanis annak köszönhette, hogy a végig magabiztosan vezető Monteiro (vélhetően gumiprobléma miatt) a pálya falának csapódott, a nyomában haladó Müller is nekiment, így végül a 3-5. helyen autózókból lettek a dobogósok. Név szerint López, Chilton és Michelisz.
Hirdetés

WTCC - Nürburgring, Németország, az 1. futam végeredménye:
  1. José María López, Citroën
  2. Tom Chilton, Citroën
  3. MicheliszNorbert, Honda
  4. Rob Huff, Honda
  5. Mehdi Bennani, Citroën
  6. Hugo Valente, Lada
  7. Gabriele Tarquini, Lada
  8. Fredrik Ekblom, Volvo
  9. Nicky Catsburg, Lada
  10. Sabine Schmitz, Chevrolet


A második futamon is jutott szerencse Norbinak, Coronel és Müller számára pedig balszerencse. Autójukat ugyanis nem tudták helyreállítani, így kiestek az ott az időmérő szerint negyedik helyről induló Michelisz elől, így ő második helyről indulhatott. López rajt-cél győzelmet aratott, de Michelisz is stabilan autózott és be is futott a második helyen, ahogyan Chilton is tartotta a kiesők miatt megszerzett harmadik rajtpozícióját.
WTCC - Nürburgring, Németország, a 2. futam végeredménye:
  1. José María López, Citroën
  2. Michelisz Norbert, Honda
  3. Tom Chilton, Citroën
  4. Rob Huff, Honda
  5. Behdi Bennani, Citroën
  6. Nicky Cartsburg, Lada
  7. Fredrik Ekblom, Volvo
  8. Thed Björk, Volvo
  9. Gabriele Tarquini, Lada
  10. Hugo Valente, Lada


López tovább növelte fölényét a bajnoki címhez (193 pont), Michelisz Norbi (120 pont) a mostani eredménnyel már csupán 2 ponttal van lemaradva a 122 ponttal harmadik Hufftól, 4-gyel a 124 ponttal második csapattárs Monteirótól. A verseny végeredménye még ideiglenesnek számít, az FIA ugyanis e futam kapcsán is a pontok törlése mellett dönthet a Honda nem szabvány ballasztsúlya miatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?