Sportos ötajtósan és 4×4-gyel is kapható a Swift

Kiderült, mennyibe kerül a két új Suzuki Swift

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Beárazta a honi Suzuki-importőr a mi autónk két újdonságát, az ötajtós Swift Sportot és az összkerékhajtású Swiftet. Némi facelift is akad.


Ahogy azt korábban is írtuk, olyan Swiftet készített a Suzuki, mint még soha, ez pediglen a Swift Sport 5 ajtóval, viszonylag praktikusan. Fantasztikus szakértelmünkkel akkor úgy gondoltuk, hogy nem szerény, de tán értékarányosnak is nevezhető ára megáll majd 5 millió forintban, s így is lett. Tehát a 3 ajtósnál 100 ezerrel drágábban az 5 ajtós Suzuki Swift Sport listaára 4 990 000 Ft - gazdag felszereltséggel és remek hajtáslánccal.
Hirdetés
A másik Swift-újdonság csak az aktuális szériát illetően az, hiszen a régebbi generációkból is volt összkerékhajtású verzió. Mindenesetre az új Suzuki Swift 1.2 GLX AC 4WD listaára 3 890 000 Ft, ami 400 ezerrel haladja meg a fronthajtású változatét. Csöppet emelt hasmagasság, néhány terepes dísz is jár az automata 4x4 mellé, amivel a 65 kilót magára szedő Swift fogyasztása 0,5 literrel 5,5 l/100 km-esre nő.
Időközben a - tehát már ötajtósan is rendelhető Swift Sportot leszámítva - 4x4-es és a többi Swift már faceliftesen gördül le az esztergomi gyártósorról, a frissítés mondjuk minimális, leginkább az oly' divatos LED-es nappali menetfény bevezetéséről szól. A trendi DRL-lel az összkerekes GLX, illetve az ötajtós benzines GS tulajdonosai villoghatnak majd. A faceliftes Swift alapára maradt (3 ajtóval) 2 790 000 és (5 ajtóval) 2 990 000 forint.
A nagy durranás persze az SX4 S-Cross lesz (premier szeptemberben), a nem is olyan távoli jövőben meg ezekkel az újdonságokkal bővíti palettáját a Suzuki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 00:35
    Permalink

    Ne is mondd!!! És ez csak rosszabb lesz. De már ne vagyunk messze attól, hogy a flotta vásárlók is feladják a küzdelmet… De ha nem lesz igazam -igazunk- az csak jó lesz mindenkinek.

  • 2017.10.30. at 00:35
    Permalink

    A Suzuki lényege továbbra is az, hogy 2,5 millióból már haza lehet vinni egy klímás autót. Ami a tapasztalatok alapján egy jó, strapabíró motorral rendelkezik. Valóban inkább két felnőttnek és két gyereknek való, vagy eseteleg idősebbeknek, ahol ketten maradtak, mert a gyerekek már kirepültek, esetleg egyedülálló fiataloknak, vagy az anyagilag jobban elengedett családoknál anyának második autónak. Az egyetlen probléma – főleg kisgyerekes tulajdonosok számára – a nagyon kicsi csomagtartó. Valamint ideje lenne már a Suzukinak is kicsit megemelni a 3 éves garancia idejét, lassan már mindenki többet ad ennél.
    A sport verzió és a 4×4 biztos, hogy rétegmodell, és nagyon keveset fognak eladni belőle, főleg Magyarországon. Amúgy a sport verzió ára gyakorlatilag csak “papíron léterzik”. Ez mindig is így volt, a korábbi sport verzióknál is. A gyakorlatban sokkal olcsóbban elhozható. Ha kicsit utánanézünk, akkor látható, hogy jelenleg egy 3 ajtós Swift Sport 3,899 millióba kerül a szalonakban, vagyis pontosan 1 millióval olcsóbb a listaárnál. Ezt a mostani 5 ajtós pedig jelenleg 4,190 millióért lehet megvenni akcióban. De ez egy olyan akció, ami valószínűleg soha nem ér véget, sőt lesz ennél még “akciósabb” is. Ez sem kevés egy Swiftért, de mégsem 5 millió.

  • 2017.10.30. at 00:35
    Permalink

    5 millából nem suzukit vesz az ember, csak ha valami fanatikus de talán még az sem…. ennyiből inkább egy KIA és még 7 év garit is kapok mellé

Vélemény, hozzászólás?