Hiba lenne kihagyni a kínai nyújtott Teslát

Kínának szinte biztosan lesz hosszított kivitel a Telsa Model S-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínai piacon a limuzin úgy jó, ha sofőrös, ezért már a középkategóriás szedánokat is sofőr vezeti. A Tesla újabb rétegmodellt dobhat be.


A hosszított Model S sem újkeletű pletyka, de a mosatni szárnyrakapás eredete elméletileg belső információ. Ezúttal egy elég közeli, az év végére tervezett bemutatóidőpont is kapcsolódik hozzá, és ahogy eddig is, Kínával hozzák kapcsolatba. A legfontosabb ázsiai piacon ugyanis a tehetős vásárlók kedvencei a nyugati autók, azok közül is a szedánok. Az a nagy ember, aki hátra ül, és sofőrnek engedi át a bal egyet. Éppen emiatt már a mi égövünkön nem éppen sofőrös autókból is kínálnak hosszított kivitelt. A középkategóriás Audi A4 és a BMW 3-as helyi változata is rendelhető így, de az eggyel nagyobb méretosztályban - amiben a Model S is játszik - is ez a trend.
Hirdetés


Ha igaz a híresztelés, akkor még a Model X crossover bemutatása előtt kihoznák a hosszított S-t, de nem úgy tűnik, mintha ez helytálló lenne, mert eddig semmilyen konkrét adatot nem szivárogtattak ki róla. A Tesla terjeszkedési ritmusába egyébiránt teljességgel beleillik ez a hír. Sanghajban például az államilag dotált ingyen rendszámmal teszik vonzóbbá. Európa-szerte bővül gyorstöltő-hálózatuk, megcsinálták a brit piacra a jobbkormányos kivitelt. És bár a kínai autókoppintások már nem annyira durvák, mint egy jó tíz éve, de talán Kínában lehet a legnagyobb visszhangja annak, hogy Elon Musk cége szabadon felhasználhatóvá tette a szabadalmaikat. Mindehhez vegyük még hozzá Musk korábbi nyilatkozatát, ami szerint 2017-2018 környékére szeretnék beindítani a kínai gyárukat, amivel a helyi piacra termelt kocsik árából jó negyedrészt tudnának lecsapni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?