Ilyen csúnya lesz az átdolgozott Suzuki SX4 S-Cross

Kiszivárgott képen a 2016-os Suzuki SX4 S-Cross

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig sem a külseje volt a legfontosabb érv mellette, de most aztán tényleg a belső értékei kerülnek előtérbe a friss SX4 S-Crossnak.


Nem rossz kocsi ám a Suzuki SX4 S-Cross, de valljuk be, nem valami nagy karakter. Mindennek tetejébe jött, látott és győzött is felette az új Vitara, ami bár elméletben egy kategóriával kisebb nála, de a gyakorlatban majdnem akkora teret ad. Meg mellé menőbb extrákat és kegyelemdöfésként mindezt a nagy testvérnél olcsóbban. A Suzukit eddig sem tartottuk számon formatervezési nagyhatalomként, de ehhez képest a Vitara elég jól sikerült kívül és belül is. Érthető lett volna, ha az SX4 S-Crosst stílusban kicsit hozzá igazítják, de valamiért ez nem jött össze. Ha lehet hinni a feltevésnek, ezt a képet egy gyári prezentációból csempészte ki valaki és a ráncfelvarrott modellt nézhetjük meg rajta.
Hirdetés


A beltérben állítólag egy az egyben a Vitara központi érintőképernyős rendszerét láthatjuk viszont. Ez rendben is lenne, na de a külsőre nincs magyarázat. Az összkép egyértelműen romlott a függőleges rácsozású hűtőmaszkkal és az újra rajzolt lámpákkal. Az eddigi kicsit esetlen, de a kedves bambaságot erre az ázsiai rémpofára sikerült lecserélni, ami olyan, mint valami mélytengeri élőlény ábrázata. A 2013-ban bemutatott és hazánkban, Esztergomban gyártott kompakt Suzuki más piacokon már tavaly óta elérhető dízelként az új, hatfokozatú, duplakuplungos automataváltóval. A Genfi Autószalonra várt (de lehet, hogy csak az őszi Frankfurtira megérkező) új változatba feltehetőleg bekerül a Vitarában már elérhető, szintén új 1.4-es turbós benzinmotor is. Így, ha a külső annyira nem is lett megnyerő, a technikai változások még szerethetővé tehetik az SX4 S-Crosst.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Azt még kifelejtettem, hogy a kereskedő szerint drágább is lesz persze az új modell, a régit pedig már csak kifuttatják. Lehet, hogy most érdemes a régi modellt gyorsan megvenni.

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Nemrég jártam egy kereskedőnél és beleültem mindkét autóba. Nos, való igaz, hogy a Vitara pofásabb autó kintről, de a hátsó ülésre egy normál méretű férfi alig tud beszállni. Ehhez képest az S-Crossban annyi hely van, mint egy nagyobb kategóriájú autóban. Családoknál azért az nagyon nem mindegy, és akkor még az érzékelhetően nagyobb csomagteréről nem szóltunk. A kinézet pedig nagyon szubjektív. Szerintem az S-Cross is jól néz ki.

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Január 4-én rendeltem egy sx4 s cross-t, tegnapra ígérték, hogy megérkezik…erre hívtak, hogy majd csak március végén…
    Lehet azért mert az új formára állnak át!!!??? Huuuuha!!!

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Senkinek nem tűnik fel, hogy ezt az autót komolyabb arculatúvá akarták varázsolni a tervezői?

    Az előzőnek olyan volt az orra, mintha le akarna folyni az útra, sok kritikát is kapott miatta az S-Cross – most fogták magukat és egyenes vonalú hűtőrácsot rajzoltak neki, amiben a ritkás rácsozás talán az, amivel nem vagyok kibékülve teljesen. De akárhányszor ránézek az újra, mindig csak azt nyugtázom magamban, hogy sokkal jobb, mint a régi. A szemének már csak hisz az ember, nem?:)

    Sokkal barátságosabb lesz ez majd, ha megjön az első tesztautó, és magyar rendszámmal fogjuk látni. Élőben meg pláne – én azt gondolom.

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Ronda.
    En is epp azon gondolkoztam, amit Bezzenev mondott, hogy hogy tudtak ket ennyire elterö kinezetü modellt faragni a Suzukinal? A Vitara nagyon telitalalat, az S Cross meg mar a jelenlegi sem volt csodaszep, de ez meg azt is alulmulja.
    Ennek ellenere hajra Suzuki! Szurkolok nekik.

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Természetesen a külalakjára gondoltam. Ez nekem rosszabb mint az előző, pedig az sem tetszett.

    Egyébként nagyon szeretem a Suzuki sportos modelljeit. Már írtam többször, hogy volt egy GTI Suzukim, és most is van egy új Swift Sport a családban. Azért az autóért egy “benzinvérű” csak rajongani tud, ha úgy igazán odalép neki egy kanyargós úton.

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Ez az autó remek példa arra, ami nemrég vitatéma volt a másik cikk alatt. Idézem:”…a belső értékei kerülnek előtérbe”. Így van, mert beleszeretni nem lehet, mint egy dögös külsejű autóba, de ismerjük a tipikus Suzuki-erényeket – ezeket átgondolva mégis sok ember számára lesz megnyerő. Mint egy nem túl szép, viszont házias, hűséges és gondoskodó nő.

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Visszafejlődnek? Ugye csak a design-ra céloztál? Mert amúgy nem hinném…

    Nekem jobban bejön az új – olyan, mintha azt akarná sugallni az autó, hogy “Vegyetek engem komolyan.” Nekem az szúrt szemet leginkább, hogy ritkás a rácsozás a hűtőrácsban – sűrűbbre kéne venni, sokkal jobb lenne. És ne krómhatású legyen, hanem fekete – mert egy Suzuki ne akarjon a prémium-szegmens felé kacsintgatni. Nagyon jó autók, de kezeljük őket a helyükön.

  • 2017.10.28. at 08:23
    Permalink

    Azt nagyon jól érezték, hogy a kocsi orrával gond van, ezért mindenképpen változtatni akartak rajta. Megtették, de szerintem még rosszabb lett. Persze az ízlések különbözőek.

Vélemény, hozzászólás?