A 7-es mellett az 5-ösből is készül centenáriumi limitált széria

Különleges ötössel ünnepli Japánban 100 éves évfordulóját a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összesen 200 darab készül a 100. évfordulós ötösből, és csak Japánban lehet majd rendelni belőle. A limitált széria igazi úriembereknek készül.


Tavaly Maestro néven kapott Japán egyedi 5-ös sorozatot, idén pedig a cég 100. évfordulója alkalmából egy 200 darabos limitált szériát dob piacra a bajor gyártó a szigetországban. A középkategóriás prémium limuzinhoz alapfelszereltségként jár az M sportcsomag, a motorháztető alatt pedig egy 2,0 literes 23d jelzésű, 184 lóerős blokk lapul. Érdekes módon idén az európai piacokon a 20d is 190 lóerőre izmosodott, a japánoknál érvényben lévő eltérő környezetvédelmi normák miatt ott az erősebbnek tűnő modell is gyengébbnek bizonyul.
Hirdetés

Mégis mi teszi a limitált szériát különlegessé? A 19 colos M-es felnik, a mediterranean kék vagy Mineral szürke fényezés, a belső térben pedig Veneto bézs vagy osztriga színű Dakota bőrkárpit várja az utasokat. Ezen kívül faberakás és Individual alumínium betétek teszik még egyedibbé a megjelenést. Az egyedileg sorszámozott modellek mindegyike LED-es fényszórót, bőr borítású kulcstartót, soft close ajtózárást és elektromos csomagtérajtó-nyitást is kap. A BARON 523d 70 400 dollárért (kb. 19,2 millió forint) vihető haza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:52
    Permalink

    Ha Montenegróban kihoznak egy “prince” special editiont akkor azt is lehozzátok? 🙂

    Dakota az alap bőr.
    A belgáknál meg 163LE az 520d. És 136LE az 518d. Ezen mi a csodálkozni való? Ott van az adóhatár.

    A LED fényszóró nem alap?

Vélemény, hozzászólás?