Hátul villannyal hajt az MTM Multivanja

Különleges Volkswagen T6-tal készül az MTM Svájcba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Genfi Autószalon legérdekesebb VW T6-osát mutathatja be az MTM tuningcég. Hátsó tengelyére telepített villanymotorjával 282 lóerős lesz.


Ezúttal a Volkswagen családi kisbuszához nyúlt hozzá a német tuningcég. Ahhoz a Multivanhoz, aminek csúcsváltozatát nekünk is szerencsénk volt tesztelni. Az MTM által kínált változat talán még ennél is érdekesebb, hiszen egy "T6 E-Motion"-nek nevezett elektromosan vezérelt hátsó tengelyt fejlesztettek hozzá. Ezt két darab 15 kW-os elektromos motor teszi lehetővé, amik 42 lóerőt adnak hozzá a T6-hoz kínált amúgy is legerősebb, 2,0 literes, négyhengeres BiTDI-hez. Ha ez nem lenne elég, az MTM csapata a biturbós dízellel is babrált, így már 240 lóerő leadására képes 4000/perc fordulaton, amit egy 7 sebességes DSG váltó küld az első tengelyre. Összesítve tehát a VW T6 282 lóerőt és magabiztos 1110 Nm-es nyomatékot tudhat magáénak.
Egyébként ez még mindig nem a legerősebb kisbuszuk, hiszen a T5 faceliftből 472 lóerős változatuk is volt. Azért a T6-os teljesítménye is figyelemre méltó, 20 colos Michelin gumikkal körülvett kerekeit, hatdugattyús Brembo fékek állítják meg. A 0-100-as futás 8,2 másodpercet vesz igénybe, csúcssebessége pedig 215 km/óra. Döbbenet, de állítólag az MTM szuperbuszának 16 milliós ára tartalmazza a modellt, a csomaggal együtt is megmaradó garanciát, az adót és a fejlesztések telepítését is - bizonyára nem Highline kivitelben, hiszen azzal a gyári 4Motion rendszeres 204 lóerős "alapgép" is 18 millió forint.
Hirdetés
A VW T6 E-Motion mellett az MTM standján díszeleg majd a 802 lóerős Audi S8 Talladega R és a V8-as Volkswagen Amarok is, hamarosan róluk is hírt adunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?