Schumacher: közel az igazán rossz hír?

Lassan ideje elengedni Schumachert - véli az F1 volt orvosa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az F1 volt főorvosa szerint nincs esély Schumacher felépülésére. A rekordbajnok menedzsere üzeni, hogy a család nem adja fel a küzdelmet.


A hétszeres világbajnok ex-pilóta tragédiáját "külső szakértői szemmel" követi az az amerikai Gary Hartstein, aki 2012-ig volt a Forma-1 főorvosa. A traumatológus és aneszteziológus szakember blogjában legutóbb arról írt, hogy igen, a Michael Schumacher 20 kilós fogyásáról szóló híresztelések igazak lehetnek, amit a szervezetét érő fizikai stressz okozhatott. És az, hogy a kómában, intenzív osztályon fekvő (mesterségesen lélegeztetett, vegetáló) beteg egyáltalán nem mozog, izmai a többinél ellenállóbb rekeszizom kivételével elsorvadnak - de nem ez a baj.
Hirdetés

A baj az, hogy a grenoble-i egyetemi kórház stábja - a feddhetetlen forrásokra hivatkozó Hartstein szerint - végzetes hibákat követett el a kezelés elején (nem stabilizálták azonnal a légzést). Pontosabban nem is a grenoble-i idegsebészek mulasztottak - módosította később ezt a nagy port kavaró véleményét, mert a rendszer a ludas. Az, hogy Schumachert a síbaleset után nem rögtön Grenoble-ba szállították, hanem először a Méribelhez közeli Moutiers-be, ahol nincs neurológiai részleg. Ezzel pedig kulcsfontosságú órákat vesztegettek el.
Sabine Kehm, Schumacher menedzsere a német Bildnek nyilatkozva reagált - elmondta, hogy a család továbbra is megbízik az orvoscsapatban, nem adják fel a küzdelmet, s megismételte, hogy a legendás versenyző ébresztése hosszú ideig eltarthat. Hartstein ugyanakkor azt is írja, hogy a hivatalos információk hiánya jó, mert a rajongóknak így van idejük feldolgozni a történteket, hozzászokni a gondolathoz, hogy el kell engedni a bajnokot, hogy jöhet és jön az "igazán rossz hír"...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Kedves Gábor!

    Igazán örülök, hogy idáig eljutottunk!
    Az e heti sporteseményekhez kapcsolódóan két, közösnek szánt aktualitást ajánlanék szíves figyelmébe, tehát:

    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”
    “Forza Ferrari, forza Italia!” 😉

    Üdvözlettel,

    Szombath István

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Kedves István!

    Köszönöm szépen a válaszát, és hogy tiszteletben tartja a véleményemet! Természetesen én is az Önét!

    Üdvözlettel:
    Erdész Gábor

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Kedves Gábor!

    Ha az Ön által tőlem idézett, ill. a komplett hozzászólásomból kiragadott egyetlen mondathoz a még azt követőt – “Mert az elsődleges mindig is a PÉNZ, a PÉNZ és harmadszor is a PÉNZ (lásd: Michael Jackson halála)” – is idézte volna, akkor az általam leírtak már semmilyen szépítést, magyarázkodást nem igényelnek, mint ahogy én nem is tettem ilyet.

    De hogy a dolog teljesen egyértelmű legyen, két nevet – igaz a könnyűzene világából – még hozzáfűznék az egy, éppen akkori aktualitása miatt említett, világhírű zenész nevéhez.
    Legutóbb ennek a “Herceg”, Prince esett áldozatául, de jóval korábbról akár a “Király”-t, Elvis Presley-t is említhetem.

    Természetesen az enyémtől eltérő véleményét továbbra is tiszteletben tartom,
    Szombath István

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Kedves István!

    Köszönöm szépen, hogy alaposságra és körültekintő véleményalkotásra tanít!
    Még a gépelési hibáimra felhívja a figyelmet, ami számomra eléggé kicsinyes dolognak hat.
    A következő mondat letagadhatatlanul Öntől származik és a második felével azt álltja, hogy egy világhírű versenyző esetében azért nagyobb erkölcsi mulasztás, hogy a pénz és nem az élet volt az elsődleges. Ezt kár szépíteni, magyarázni, a mondatnak ez az értelme.

    “Ez is csak azt látszik igazolni, hogy az ÉLET valójában csak másodlagos még akkor is, ha egy világhírű versenyzőről van szó.”

    Üdvözlettel:
    Erdész Gábor

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Kedves Erdész Gábor!
    Így több, mint 2 év távlatában inkább az a felháborító, hogy valaki – mármint Te – egy hozzászólás figyelmetlen elolvasását követően azt “KONDOLJA” egy stroke-ot szerencsésen túlélt hétköznapi emberkéről, hogy pont ő tesz különbséget egy átlagos és egy V.I.P. személy ambuláns ellátását illetően.
    Mivel minden orvos hippokráteszi esküt tesz, ezért aktiv tevékenykedése során általában igyekszik ennek maximálisan megfelelni.
    Ezért élek – többek között – még mindig én is, nemcsak a “cipőcsináló”, hétszeres világbajnok Schumacher.
    Az előbbiekben általam leírtak miatt szerintem nincs mit átgondolnom, viszont Neked igen, már ami a pongyola posztolásodat illeti.
    “TEHEÁT” legközelebb csak akkor írj hozzászólást, ha annak értelmes, értékes és valós tartalma van!
    Tisztelettel üdvözöllek,
    Szombath István

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    FELHÁBORÍTÓ, HOGY VAN, AKI (SZOMBATH ISTVÁN) AZT KONDOLJA, HOGY EGY VILÁGBAJNOK ÉLETE FONTOSABB, MINT BÁRMELYIK MÁSIK EMBERTÁRSUNKÉ!!! VAN TEHEÁT ÉRTÉKES ÉS MÉG ÉRTÉKESEBB EMBERI ÉLET??kÉTSZER IS EZT ÍRJA A HOZZÁSZÓLÁSÁBAN. sZERINTEM LENNE MIT ÁTGONDOLNIA.
    Erdész Gábor

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Csókai professzornak biztosan igaza le(hete)tt volna akkor, ha bármelyik, eredetileg nyugat-európai országban tevékenykedett volna, de a ma végletekig majmolt nyugati orvosi presztízzsel szemben esélye sem volt, így aztán Michael-nek sem.
    “…a rajongóknak így van idejük feldolgozni a történteket, hozzászokni a gondolathoz, hogy el kell engedni a bajnokot…”
    Na, ekkora böszmeséget – mert klasszikusokat csak szó szerint – le se mertem volna írni!!!
    Ez az én olvasatomban azt sugallja, mintha a pórul járt Schuminak azért kellett volna idáig “szenvednie”, hogy a rajongóinak legyen elég idejük “kiszenvedni” magukat!
    Ekkora baromságot csak a média tud kitalálni!
    Nos, az alapvető. érthetetlen és szakmailag megmagyarázhatatlan hibát ott, akkor és azok követték el, amikor az eset után még kommunikáló bajnokot – mintegy a sérülés mértékét nagyvonalúan alábecsülve – nem speciális klinikára, hanem a legközelebbi, mezei “Krankenhaus”-ba szállították. Ez legalább akkora szarvashiba volt, mint egy stroke-os beteget ráérősen kórházba szállítani, nem figyelve a rendkívül fontos, 4 órás időablakra (ez sajnos saját tapasztalat).
    Tehát így lett Schumacher a média legújabb áldozata, mert a vidéki kórháznak többet ért az ingyenreklám, mint a világbajnok élete, egészsége.
    Ez is csak azt látszik igazolni, hogy az ÉLET valójában csak másodlagos még akkor is, ha egy világhírű versenyzőről van szó.
    Mert az elsődleges mindig is a PÉNZ, a PÉNZ és harmadszor is a PÉNZ (lásd: Michael Jackson halála)
    Vagy ekkorát tévednék (én is)?!

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    És még a magyar egészségügy sz@r.Törő bezzeg felébredt.Pedig messze nem volt olyan”fitt” mint Schumacher./Tudom,tudom nem hasonlóak a sérüléseik,de azért Csókai professzornak lehet,hogy igaza volt…/

Vélemény, hozzászólás?