Energiát termelhet az új Audik futóműve

Lengéscsillapítók nélkül termel áramot az Audi friss fejlesztésű lengéscsillapítója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Forradalmi fejlesztést mutatott az Audi, az eddig a futóműben keletkező elvesző energiákat fognák be a hátsó felfüggesztés új alkatrészeivel.

Hasonló megoldással sorozatgyártásban még nem találkoztunk, most az Audi azt ígéri, hamarosan már ilyen rendszerrel készülnek majd autóik. Persze csak azok, amiket 48 voltos hibrid rendszerrel szerelnek, az új fejlesztésű hátsó futómű ugyanis azt tudja majd ellátni a szükséges mennyiségű energiával. Hagyományos lengéscsillapítókat már nem tartalmaz az eROT fantázianevű fejlesztés, azok szerepét két darab generátorszerű egység fogja ellátni.
Hirdetés
A kétoldalt vízszintesen és hosszában elhelyezett henger alakú kis áramfejlesztők a futómű függőleges mozgásából gyűjtenek energiát, ami alapesetben hő formájában egyszerűen elveszne. Az egyenetlen utakon való zötykölődés, illetve a nagysebességű kanyarvételből rengeteg áramot tud fejleszteni, frissen aszfaltozott felületen 3 watt, a lehető legrosszabb úton viszont már 613 watt energiát is sikerült begyűjteniük a tesztelőknek. Nem tudjuk, jártak-e már nálunk, például a Hungária körúton. Átlagos használat mellett viszont 100-150 watt energia fejlesztésére képes a rendszer. Egyelőre nem árulták el, melyik lesz az első eROT-tal ellátott modell, de az SQ7-ben már szereplő 48 voltos hibridrendszer kell hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 02:53
    Permalink

    Ha Magyarországon tesztelték volna nem 613 wattot termel a futómű hanem annyit amennyi egy elektromos autó működéséhez kell … 😀 Persze nem cinkből írom mert itt annyira szarok lennének az utak …. 😀

Vélemény, hozzászólás?