A nyaralás emlékére: Opel Vivaro Surf

Limitált szériás Opel Vivaro Surf koncepció debütál Frankfurtban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges, nyaralásra tervezett koncepcióval állt elő az Opel, a Vivaro Tourra épülő Surf koncepciót jövő héten, a Frankfurti Autószalonon mutatják be.


Az Opel közleménye szerint elsősorban olyan nagy baráti társaságoknak, illetve nagycsaládoknak tervezték a Vivaro Surf koncepciót, akik szeretik a sportokat, ugyanis ülésbeállítástól függően 5-6 ember is képes utazni benne, és csomagtere is elég nagyra sikerült. A külső tekintetében a rézbarna és a fehér dominál, valamint az Irmscher felniszettje dobja fel a dizájnt. Kiemelik, hogy a hátsó felfüggesztést különlegesen kényelmesre tervezték, hogy a hátul ülők is élvezhessék az utazást.
A beltér átalakítása a Snoeks Automotive-nak köszönhető. A koncepció legnagyobb előnyére az óriási csomagtér válhat; elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen beférjen a sí és snowboard felszerelés, illetve bicikli, szörfdeszka vagy bármi egyéb. Kulcs nélküli nyitórendszer, sínes padlórögzítő, illetve padló alatti tároló egyaránt van, a második sor ülései alá teljes szélességben tárolódobozt rejtettek, míg a tetőn egy szörfdeszkatartót helyeztek el.
A koncepciót az Opel legfrissebb, 7 colos kijelzőjű Navi 50 IntelliLink rendszerével is felszerelték. Bluetooth audiokapcsolat, navigáció, Siri Eyes Free hangvezérléshez és Wi-Fi hotspot egyaránt rendelkezésre áll. A külső tükrök elektromosan behajthatók, az első ülések fűthetők, továbbá parkolóasszisztens, fény- és esőszenzor, LED menetfény is került a koncepcióba.
Hirdetés
A motor az ikerturbós 1.6 CDTI - amivel mi is próbáltuk már a Vivarót. A furgonhoz mérten megdöbbentően kicsi dízel 140 lóerőjével és 340 newtonméterével 180 km/órás körüli tempó elérésére is képes. A takarékosságra is odafigyelve van stop-start rendszer, az átlagfogyasztás katalógusérték szerint mindössze 6,1 liter/100 km, a CO2 kibocsátás pedig 160g/km.
Habár a Vivaro Surf most még csak koncepció, az Opel elmondása szerint a Frankfurtban debütáló bulibusznak megvan az esélye, hogy limitált szériásként ugyan, de gyártósorra kerüljön.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?