Kiszivárgott, gyári képeken az új Skoda Superb

Ma este debütál, de már most látható az új Skoda Superb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tervek szerint ma este csaknem ezer meghívott előtt debütál az új Skoda Superb, melynek gyári fotói már a hivatalos premier előtt kicsúsztak.


Csaknem ezer újságírót verbuvált a Skoda Prágába - köztük engem is - a legújabb Superb premierjére. Elvileg csak este fél 8-kor láthattuk volna az újdonságot, a gyári képek is embargósak addig. Ám a stúdióképek - állítólag véletlenül - kicsúsztak, s a cseh SkodaHome weboldal le is mentette őket, ahonnan aztán persze terjedni is kezdtek.
Hirdetés

Már most lehet nézegetni a Skoda tegnap még csak sejtelmes videón látott új zászlóshajóját, amelynek részletes adatait csak a mai nap végén ismerhetjük csak meg. Azt persze már korábban is tudtuk, hogy 8 centis tengelytáv-növeléssel, a korábbinál is tágasabb utas- és csomagtérrel, a Passat B8-cal közös műszakiságra épülve, tömegcsökkentéssel jön.
Német testvéréhez, a Passathoz mérten a Superb méretesebb, s formájával is jobban elkülönül tőle, mint a 2001-ben érkezett az alapjait adó B6-tól. A karosszéria minden bizonnyal ötajtós kialakítású lesz - szemben a négyajtós Passattal és a kétféleképpen nyíló csomagterű előddel. Idővel kombi, a Skoda nyelvén Combi is érkezik majd az új Superbből is, várhatóan még az idei év vége felé. A jelenlegi információk szerint vRS nem, de sportos verzió azért várható, s a terepes, Haldex-kuplungos összkerékhajtású Superb Scout is jó eséllyel meg fog érkezni a harmadik, illetve az 1934-es őssel is számolva már negyedik generációs Superbből. További részletek hamarosan, üdvözlet Prágából!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?