Tíz perc alatt elkelt az összes évfordulós Mazda MX-5 Amerikában

Már az online előrendeléskor elkapkodták az évfordulós Mazda MX-5-öst

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tíz perc elég volt 100 autó eladásához, ennyi idő alatt viszont 250-en jelentkeztek, tehát 150-en MX-5 nélkül maradnak.


Autó nélkül marad 150 amerikai megrendelő, legalábbis, ha mindenképp az évfordulós kivitelre vágynak, mert abból az Egyesült Államokba csak 100 példány jut hivatalos úton. Az eredeti ötlet az volt, hogy maximum május végéig, vagy az első 250 jelentkezőig fog élni az az online felület, ahol a vásárlók regisztrálhattak. A feliratkozás alig 10 percig élt, ennyi elég volt az USA népes MX-5-, illetve helyi nevén Miata-rajongótáborának ahhoz, hogy megmutassák, nagyon kell nekik a kocsi.
Hirdetés
A 250 regisztrált ügyfél közül az első 100 kap lehetőséget arra, hogy véglegesítse rendelését. Választhatnak az automata és a kézi váltó közül, és ha ez is megvan, ki lehet választani a kereskedőt, ahol átveszik autójukat. A kéziváltós MX-5 25th Anniversary Edition ára átszámolva 7,15 millió forintnyi dollár. Hogy az új generáció ára mennyi lesz, még nem tudni, de azt igen, hogy egy kicsit kisebb lesz és mintegy 100 kilogrammal könnyebb is a jelenleginél, s az előzetes hírekkel ellentétesen mégsem lesz az Alfa Spider platformtestvére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?