DTM 2014: BMW-s a bajnok, de a márkák között az Audi nyert

Marco Wittmann BMW-vel nyerte meg az idei DTM bajnokságot, márkaszinten az Audié az elsőség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétvégén megvolt a tízfutamos DTM utolsó versenye a Hockenheimringen. Ünnepelhet az Audi, a BMW és persze Marco Wittmann is.


Az idén hozzánk, a Hungaroringre is ellátogatott DTM utolsó 2014-es futamát tartották az elmúlt hétvégén a Hockenheimringen. A német túraautó bajnokság Magyarországon túl Oroszországban, Ausztriában és Hollandiában vendégeskedett még, épp csak annyit, hogy a versenyek zöme azért Németországban maradjon.
A három márka, a nagy német prémiummárkák, azaz az Audi, a BMW és a Mercedes viaskodásának számító sorozatot idén a versenyzők szintjén a 24 éves Marco Wittmann nyerte meg a BMW Team RMG pilótájaként és BMW M4 DTM versenyautót hajtva, ami persze szinte csak megjelenésével hozza az M4-est. Wittmann 156 pontot gyűjtött az évad során, legnagyobb ellenfele az Audi Sport Team Abt Sportsline Mattias Ekströmje volt, aki úgy követte 106 ponttal, hogy abból 50-et a legutóbbi két verseny megnyerésével gyűjtött össze. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a márkák versenyét 411 ponttal az Audi vihesse el a 380 pontot gyűjtő BMW elől.
Hirdetés

Remek felütés ez ahhoz, amit már a DTM-finálé előtt, de stílusosan a Hockenheimringen jelentett be az Audi: jövőre Audi Sport TT Cup néven indít betétbajnokságot a DTM mellé. Az egységes, 1125 kilogramm saját tömegű gyári, és egyben győri versenyautókban a 2,0 literes TFSI 310 lóerősre húzott változata fog dolgozni. A quattro GmbH 24 példány megépítését tervezi, melyből 18 példányt kívánnak fix versenyzőknek adni, további 6 példánnyal pedig meghívott pilóták indulhatnak majd jövőre. Az autó használata, valamint a versenyhétvégenkénti két futam és a kvalifikációkon való pályahasználat állítólag mindösszesen 99 ezer eurós áron megkapható lesz - ha esetleg valakinek indulni támad kedve a DTM előszobájának is nevezhető, a Scirocco modellkupa helyére lépő sorozatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?