Tízezer forintos különadót kaphatnak a Budapesten autózók

Másfél év múlva jöhet a dugódíj Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még mindig sok a kérdőjel a fővárosi dugódíj kapcsán, de állítólag hamarosan napirendre kerülhet, 2016-tól pedig fizethetjük.


Forró kásaként kerülgetett téma a fővárosi dugódíj, hiszen az autósok a legkevésbé sem várják azt, s a regnáló politikusok sem szívesen beszélnek róla, ugyanis kénytelenek lesznek bevezetni a 4-es Metró európai uniós támogatásához vállalt kötelezettség miatt. Rontja a helyzetet, hogy a metró megléte csak egy dolog, a dugódíjhoz pedig a tömegközlekedés egyéb fejlesztése, P+R parkolók is kellenének. Talán lesz belőlük valami addigra, amikor jön majd a behajtási díj. A nem várt dátum állítólag nincs messze, a Figyelő cikke szerint hamarosan napirendre kerülhet a díj bevezetése, s 2016 második vagy harmadik negyedévétől fizethetik azt a Budapest belsejébe hajtó autósok.
Hirdetés
Az előzetes információk szerint Budán a Margit körút, míg a pesti oldalon - eléggé érthetetlen módon - a jóval kijjebb húzódó Hungária körút lenne a zónahatár. Nem tudni egyelőre, hogy vajon a zónán belül lakóknak is kell-e majd fizetniük, ha autóba ülnek (s kihajtanak akár a területről), vagy a díj csak behajtási díj lesz-e. Vélhetően éjszaka és hétvégén nem szedik majd a sarcot, ám az 500-640 forintosnak jósolt - egy buszjegynél drágább, de kettőnél olcsóbb - díjjal a minden hétköznap autójukba ülők/autójukkal Budapest belsejébe hajtók alsó hangon is havi tízezer forintos különadót kaphatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Kedves Kempelen, az a helyzet volt szerencsém kipróbálni, élvezni pár éven keresztül a skandináv adópolitika feltételrendszerét. Ismétlem – mert úgy látszik nem értettél – nem az adó ellen vagyok, hanem a mértékével, rendszerével nem értek egyet, illetve a befizetett összegek a társadalom számára visszaforgatott módjával. Ott, ahol fizetem a rám terhelt adót és egészségemet rendben tudhatom, gyermekeimet felnevelhetem, életterem biztosított, jól érzem magam, korrekt rendszer. Sajnos itthon egészségem veszélyben, gyermekeimet felnevelem ugyan, de a skandináv fizetésből! Életterem biztosított – szintén nem a magyar jövedelmemből! Hát ez hogy van kedves Kempelen? Pedig fizetem itthon a különböző adók halmazát! Szóval még mindig nagyon nincs rendben valami! Már azzal is kibékülnék, ha fele olyan jó lenne a helyzet, mint például a svéd, vagy finn állapotok. Ugyanis hazafi vagyok és itthon élek ebben a fertőben. Miről beszélnek itt sokan? Itt, ahol korrupt a fél ország, beteg gerincem egy szaros CT-t nem érdemel, csak vizsgálat nélkül lépjek be a doki ilyen-olyan klubjába és “kedvezményesen” vehetem a méregdrága csodabogyót? Kórházi ápolás idején vihetem otthonról a WC papírt, mert a kórházban nincs? Ismerősöm beteg édesanyja meghal, mert a mentő több óra múlva ér célba Budapesten? Miről beszélnek itt egyesek?
    Szóval hová megy az adó, az egyre több helyen beszedett sarc? Emlékezzünk csak, volt egy nagy tengeri cirkáló, amin csak a fele utastömegnek volt mentőcsónak. A szegényeknek nem volt betervezve! Elsüllyedt. A szegények nem is élték túl, csak a gazdagok.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Legfőbb szempont az optimizmus. 🙂 Van egy mondás: Ne verd meg magad, azt helyetted úgyis megteszik mások. 100 évvel ezelőtt Kuvait lakossága méltán nevezhette magát Allah mostohagyermekének…
    A világ változik…

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Jaj istenem!!!!
    Sok mindent nem értesz és pont a lényeget nem.
    A jól politizált úgy értettem, hogy a saját szemszögükből, hiszen a sok birka elhiszi amit mond, holott az is hazugság amit kérdez.
    Ezeknél a szemeteknél még nem igazán volt nagyobb hazaáruló és országnyomorító. Lopnak, csalnak, hazudnak gátlástalanul.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Nagyon szépeket írsz , de rossz az indíttatás . Magyarország mindig gyarmat volt az elmúlt pár száz évben , és jó eséllyel az is marad . Lehet ezt a témát fényezni , csócsálni , magyarázni , a tény az tény marad .

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Igen, az itt a probléma, hogy a 10 millió magyarból legfeljebb 500.000 az, aki képes átlátni a világ gazdasági, pénzügyi berendezkedését, annak működését, mibenlétét, és benne Magyarországét. Ezt korrekten a közmédiából sohasem fogja megtudni senki.
    [i]“Nagy szemét ez az orbán, de jól politizál. Sajnos sokan bekajálják a kreténségeit.”[/i]
    Ha jól politizál, akkor nincs semmi baj. Azért jutott koldusbotra az ország, mert 1980-tól a hatalom birtokosai nem jól politizáltak, csak kollaboráltak önző egyéni érdekek mentén, asszisztáltak az ország szétlopásához. Azok voltak az igazi szemetek, de inkább hazaárulók.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Az új építéseknél nem csökkentek az árak, de erről kár vitatkozni.
    A kötelező biztosítás díjak egy dolog és erre egyértelműen rakódott a baleseti adó.
    Egy kiragadott példa: Nagyon szeretem a füstölt Mozarella sajtot. Ebből 2100-2200 ft volt egy kg. Most 2650 Ft.
    Szerintem ez nem infláció követő és egyéb termékeknél is tapasztaltam hasonlókat.
    A versenyhelyzet egy dolog, de azért senki sem akar veszteséget termelni.
    Nem ideges vagyok, hanem a tehetetlen dühömet adom ki így, mert irritál a sok birka, aki nem lát az orránál tovább.
    A rezsicsökkentésből lehet az adók okozta többletkiadás egy elenyésző részét (kb. 30%) finanszírozni.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Ez itt a probléma, hogy a sok tájékozatlant meg lehet vezetni ezzel a “nemzeti” baromsággal.
    Nagy szemét ez az orbán, de jól politizál. Sajnos sokan bekajálják a kreténségeit.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    [i]“Ez a szemét csürhe (kormány) meg keresztbe tesz a nagyobb élelmiszer forgalmazó multiknak (a CBA-t persze nyomatják a mocskok), így az árak még jobban fognak nőni.
    A sok primitív, megvezetett birka ezt és a többi árnövekedést nem veszi észre csak a rezsicsökkentést szajkózza.”[/i]
    Ezek nagyon nem fair gondolatok. Magyarországon két oldal van, nem jobb és baloldal, hanem nemzeti és nemzetközi (nemzetellenes).
    Amikor a magyar először teszi Amerika (US) földjére a lábát, a legelső megdöbbentő jelenség amivel szembetalálkozik, az ottani magas fokú NEMZETI ÖNTUDAT, ami ott dicsőség és amit elismerés övez. A magyar ember számára ugyanez hazájában ismeretlen fogalom, sőt bűn! Azon magyarok, akik itthon az US nemzeti öntudatnak csak 0,1-ével próbálkoznak, már rásütik a fasiszta bélyeget!
    Ha a rendszerváltás 1990 -10 és +20 év alatt a magyar vezető réteg-funkcináriusok, az amerikai nemzeti öntudatnak csak 10%-ával rendelkeztek volna, ma Magyarország nem lenne gyarmat. A gyarmat szó jelentése itt nem politikai, hanem valós gazdasági státusz.
    Az amerikai kormány, és az amerikai ember, az két különböző, egymástól nagyon is eltérő jelenség. A kettő közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. Amerikát filmekből, tudósításokból nem lehet megítélni. Csak az tud pontos, korrekt véleményt alkotni róla, aki a bőrén érezte.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Jaj, hát olyan nincs, hogy valaki elégedett az adók mértékével. Ez a kettő fogalmi ellentmondás. Az ország egyik fele pl. sokallja a 16% adót, a másik fele meg kevesli.
    Nincsen ebben igazság.

    Ha nem lennének adók, akkor egy egészen más élethez kellene hozzászoknunk kényelmi és szociális juttatások nélkül. Egy olyanhoz, amiben nincs se hókotrás, se közvilágítás, se oktatás, se egészségügy, semmi. Képzeld el mi lenne, ha nem égnének este a lámpák? mennyi idő alatt lenne tele a hócipője ezzel az embereknek? pedig évezredekig éltek eleink közvilágítás nélkül…Hamar anarchiába torkollana ez, mint amit a nagy amerikai sci-fi filmekben látsz. Együtt kell élni ezzel, valamit valamiért alapon.

    Az USA nem csak neked nem példakép, ám vannak azért itt bőven, akiknek az. Ez szerintem nagyobb baj, mint az adók.

    Persze a kevés adó mindig jobb, mint a több.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Hát persze hogy van adó mindenhol. Ez rendben is van. A “mennyi?” a gond. Élni és élni hagyni mást is. Nekem és sokaknak USA nem példakép.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Hülye kérdés. Ezzel az erővel már Szent Istvánt is okolhatnád. 😀

    A világon mindenhol vannak adók. Amúgy éppen tegnap olvastam, hogy az USA pl. nyomorgási sorrendben mögöttünk tart. Van tehát rosszabb. Mindig van rosszabb. :-DDD

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    A végső ár mégis csökkent az építőiparban. Is..
    A biztosításnál sem nőttek a díjak az adók miatt. Még a baleseti adó ellenére is csökkentek.
    Járok vásárolni és nem nőttek az árak maximum inflációs mértékben, de ahhoz semmi köze sem az útdíjnak, sem az üzemanyagáraknak, csak az inflációnak. A versenyhelyzet miatt nem tudnak átterhelni semmit sem a szállítók, sem a beszállítók. Elég nagy baj ez nekik, de így van.

    Az idegállapotod borzasztó. Kezeltesd magad. Lassan meg fogsz bolondulni a gyűlölettől.
    Ha nem kell a rezsicsökkentés, akkor adományozd az éhezőknek. Úgy fair.

    Szebb Jövőt! :-DDD

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Egyébként ahogy elnézem, ha nem lesz meg a kalkulált bevétel, kitalálnak mást. Marokkóban például ha ablaka van egy lakásnak, akkor adóköteles. A sok szegény ezért nem ablakozza be házát. Szóval ki van ez találva, tojnak itt mindenre, csak a milliárdok – mert ilyen a mértékegység – gyűljenek….!

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Adó itt minden, “környezetvédelem” nevű hazugság köpenyben. Konkrét példa: a 13. kerület parkolási díjait csökkenteni kellett, hogy ismét jöjjenek!!! parkolni, ugyanis kiürült az utca és üresen maradtak az automaták, elmaradt a bevétel. Azt hiszem Vecsésen is bevezették (röhej) a díjat, de erre elkezdtek biciklizni az emberek. Na erre eltörölték a díjat. Ennyi ingyenélő városvezető nem való ebbe az országba! Itt a fél ország csal, hazudik, korrupt. A másik fele meg tűr.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Az idegállapotommal nincs semmi baj, csak nehezen viselem a hülyeséget.
    “Gyűlölöm a butaságot” neked különösen ismerős lehet. 😀
    Látom nagyon képben vagy az építőipar tekintetében. 🙂
    A szállításnál határozottan növekedtek az árak az útdíj miatt.
    A biztosításnál is nőttek a baleseti adó miatt.
    A kereskedelemben (főleg az élelmiszereknél) folyamatosan nőnek az árak. Valószínűleg nem jársz vásárolni.
    Ez a szemét csürhe (kormány) meg keresztbe tesz a nagyobb élelmiszer forgalmazó multiknak (a CBA-t persze nyomatják a mocskok), így az árak még jobban fognak nőni.
    A sok primitív, megvezetett birka ezt és a többi árnövekedést nem veszi észre csak a rezsicsökkentést szajkózza.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Hiába mantrázod, nem igaz. Pl. az építőiparban, a biztosításban, de általában a kereskedelemben sem igaz, az állításod. Az árkosárban nem nőnek az árak. Szeretnétek ezt olvasni, de jelen pillanatban ez nem igaz!

    Az átkozódásod nem segít menőmanó, ráadásul hűen tükrözi a pillanatnyi idegállapodotat!
    Szebb Jövőt!

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Ismét hülyeségeket írsz!
    Csak a te szánalmasan primitív agyad nem képes felfogni, hogy minden plusz költség megjelenik a fogyasztói árakban.
    Tudom a hozzád hasonló egyedek azt sem veszik észre, hogy a kormány által megadóztatott cégek áthárítják a többletköltséget a fogyasztókra.
    A hozzád hasonlókat nem is börtönbe hanem a zárt osztályra kéne elszállásolni, mert káros a társadalomra.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Ne gondold, hogy ez a cégeknek nem okoz fejtörést. Könnyen acsarkodtok azokra a vállalkozásokra, akiket otthon a fotelből könnyű gyűlölni, de elfelejtitek, hogy családok tízezreinek adnak munkát. Van pénz dögivel. Persze. Hátrébb az agyarakkal. A világon mindenhol irodák vannak a nagyvárosok centrumaiban. Tény, hogy a külvárospkban is. De ez nem vagy/vagy, hanem és/és kérdés.
    Utazgass és a kocsmákon kívül nézz szét a nagyvárosok belvárosaiban.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Én sem azokra a cégekre gondotam csak, akiknek a belvárosban van az irodája. Sőt, lehet, hogy pont fordítva lesz, mint ahogy gondolod (gondoljuk). Lehet, hogy annak a cégnek (is), aki bent “lakik” a belvárosban lesz valamilyen kedvezménye. Így akinek a zónán kívül van az irodája, annak behajtási díjat kell fizetni. Szóval ha az megy a belvárosba az üzleti partneréhez, akinek zónán kívüli az irodája, lehet többet fizet, mint aki belül közlekedik.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Ha semmi nem változik, akkor megáll az aggodalmad, de én olyat nem olvastam.
    A P+R parkolók egyébként térfigyelő kamerákkal védettek és meglepően sok rendelkezik fizikai védelemmel. Ha ennek ellenére aggódsz, akkor casco.
    Én abban bízom, hogy lesznek alternatív bérletek.

    A dugódíj pénzbeszedés, ez tény. Mindenhol az.
    Ezt a tej árában megjelenő dugódíj hülyeséget viszont felejtsd el. A beszállítók többsége anyábá is tesz téged, ha tőle veszed meg a portékáját.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Értelmesebb cégek már egy ideje a zónán kívül építenek vagy bérelnek irodát, lásd a Váci úti ‘irodasort’ és a hasonlókat!
    De minek is kell a sok iroda a belvárosba? Eddig is értelmetlen volt! Éljenek ott az őslakosok meghitt magányukban! 😉
    Csak a sznobizmus megy, hogy melyik palotába kik költözzenek… Most még egy sarcot fizethetnek, de van ott pénz dögivel! 🙂 🙂

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Ez az egész dugódíj nagyon felháborító. Egyrészt a belvárosban jelenleg is csillagászati parkolódíjak vannak. Sokan ezért nem tudnak kocsival dolgozni járni. Én vidékről járok be, mondhatom, hogy a tömegközlekedés kiváló, de autóval így is gyorsabb lenne, ha dugó van akkor is. Sajnos a vonaton töltött időt a gyerekeimtől veszem el. Lehetne egy olyan megoldás is, hogy leteszem egy ingyenes helyen a kocsit, aztán BKV-val megyek. Na de ha egy nap csak egy oda-vissza utam van a BKV-n, akkor már havi bérletet kell venni. A lényeg ugye az lenne, hogy vagy autóval, vagy tömeggel megy az ember. Ha 40 km-t megyek autóval, majd 2-3 megállót tömeggel, az a legnagyobb luxus, benzinre is költök és BKV bérletre is. A másik ami aggasztó, hogy a P+R-nek nevezett parkolók nem őrzöttek, így nagy az esélye, hogy ellopják az autót. A Pillangó utcai P+R-ből több munkatársamnak is ellopták már a kocsiját. A dugódíj nem más, mint újabb pénbeszedés, és elsősorban a cégekre fókuszál, hiszen a cégek kénytelen-kelletlen megfizetik, mert mi mást tehetnek. Arról nem is beszélve, hogy a dugódíj megjelenhet a kenyér, a tej, a hús, és minden más árában is.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Aha, oda. Melléd.
    Nálad biztosan nem leszek hülyébb, az ugyanis lehetetlenség. Kb. annyira, mint neked Nobel díjat adni a talicska tologatásért.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Biztos ritkul egy kicsit, én is szerettem bemenni, mert rohadt unalmas a M1-3 autópálya, kicsit feldobja az utat:D Csajom Ürömről járt be a belvárosba kb 10-15 perc kocsival, tömegközlekedve 1 óra ha eléri a csatlakozástokokat (két átszállás kell kajak vicc), de 1:30 inkább reális. Utána szépen felmászott a hegyre gyalog. Két ilyen hetet lenyomott aztán autóra váltott és ezen 500 sem fog változtatni:) Biztos van ahonnan könnyebb bejárni, de amíg ez a helyzet nem lesz nagy javulás…

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Szerintem ne erősíts. Éppen elég baj, hogy eddig sikerült ámokfutnod.

    Nagyon klassz a kitérőd a mocskos büdös BKV járművekkel és emberekkel kapcsolatban. Tiltsd azokat is a Dob utcából (gondolom okod van rá, hogy éppen eddig azért beengednéd a népeket…).

    A dugódíj nem holnap lép életbe, nem értem tehát a vergődésedet az elmúlt 2 évben szemmel láthatóan javult pl. a buszok minősége. Ha megépülnek a parkolók és kicserélődnek a buszok, akkor sokkal jobb lesz a helyzet.
    A mocskos emberekért meg a jogvédőknél reklamálj. Melléd állok, engem is nagyon zavarnak!

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Erősítek…, Szt. István 1000 éve nem él, mi még igen és éppen it. Ha Te nem itt, akkor betudjuk “out of scope”-nak azaz ‘miközehozzának’, ergo ‘mindenki törődjön a saját dolgával’! Soroljam még?

    A határ a Dob u. és a Károly krt. sarkán legyen – konkrétan! (De még van egy jó pár utcasarok… körbe-körbe… Elő kell venni a térképet!!)

    Én konkrétan a mocskos, zajos, műszaki hibás, életveszélyes bkv járművek és az ugyanolyan mocskos, büdös, kultúrálatlan emberek miatt nem szállok fel egy ilyenre sem. Manapság fokozza a ‘hangulatot’ az ellenőri, a biztonsági őri túlkapások elharapózása is… És a tömegre, ami utazik a járműveken, most ráeresztenek majd egy újabb tömeget… De, ha szeretitek járjatok ezzel a minősíthetetlen tömegközlekedéssel!!

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Egyáltalán nem biztos. Az be fog menni, akinek ezt megtérítik, akinek céges autója van, akinek ott van dolga.
    Azok meg nem fognak bemenni, akik esőkabát helyett, vagy lustaságból, vagy kényelemből kocsikáznak. Ők majd mennek busszal.
    Így van ez a világ számos nagyvárosában. Nagyon helyesen.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Ez nagyon gyenge duma…

    Megkérdezlek megint: konkrétan hova tennéd a határt?
    Podmaniczky meghalt 100 éve. Azóta ez a város 10x annyi embert fogad naponta, mint az ő idejében csúcsra járatva. Szent István is megmondta….kezeljük a dolgokat a helyükön.

    Demszky még él, mégis a netadó ellen óbégatnak….ő is a tömegben, pedig látod rajta számon kellett volna kérni a lV-es metrót…időt adva neki a sitten a gondolatai rendezésére. Annak a metrónak semmi értelme. Sosem volt, viszont 20 évig lehetett kampányolni vele, majd meg kellett építeni ammyiért, amennyiért 2 M1-est lehetett volna építeni.

    Most Budapesten szmogriadó van. Én nem ott élek, mégsem tartom normálisnak a város forgalmát.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Szerintem ez a kijelölés azért nem lesz ennyire sarkos, senki nem fog vonalig menni és ott parkolni, főleg mert eddig sem volt ott túl sok hely. Igazából semmi nem fog változni, aki eddig bement az most is be fog.

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Elvehetném Tarlós kenyerét, de azért dolgozzon meg Ő, ha már azt akarták a szavazók…! 😉

    Oda lehet tenni a határt, ahol még nem zavaró a kinnrekedt forgalom, ergo maximum a kiskörút lehetne a határ.
    Nem hiszem, hogy Podmaniczky és elődei úgy gondolták, hogy jó nagy körutakat/sugárutakat építünk azért, hogy aztán jelentősen korlátozzuk rajta a forgalmat. Elmebetegség! Ezért kár volt várost húzni ide. Lehetne 20-30 falu is ahogy még 50-100 éve volt!

    Vagy építsünk metrót gondolta Demszky, de úgy, hogy alig legyen rajta forgalom! De mondhatnám, hogy ezt Tarlós is osztotta, hiszen egyik irányba sem folytatják. Bár kétlem, hogy hasznos lenne!

    “A kocsikázó Stirlitz meglátta a behatási övezet határán stoppoló Müllert. Gonoszul elvigyorodott, majd elhajtott mellette. pár perc múlva ismét észrevette, amint Müller kétségbeesetten stoppol a sorompónál. Ez még háromszor megismétlődött. Stirlitz gyanút fogott. A tizedik alkalom után fény gyúlt az agyában: Aha, ez körforgalom! – gondolta Stirlitz.”

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    “Egyébként a pesti oldalon a Hungáriát megjelölni zónahatárnak… az a totális elmebaj cím dobogós helyezését érdemelné!”

    Ezt alá is tudod támasztani észérvekkel? Te hová tennéd a határt?
    Én nem értek hozzá, csupán érdekel a dolog és igen határozott hangvételed felkeltette a figyelmemet…

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    [i]A határoló körútak szélesítését remélem már tervezik. Mert hogy ott fog folyni az elkerülő forgalom! Ugyanott rengeteg parkolóhely is kell! Ezernyi új BKV jármű! Többezrenyi új munkaerő! Sok km-nyi útjavítás! Sorolni lehetne még…[/i]

    Ezekről szó sem lehet.
    Ha mindezt tisztességesen megcsinálnák, az többe lenne mint az a bizonyos 180milliárd, amit vissza kéne fizetni a sehonnan-sehová és oktalan nyomvonalon vezetett 4-es metró miatt.
    Jó magyar szokás szerint csak a pénzbeszedés fog megtörténni.
    Egyébként a pesti oldalon a Hungáriát megjelölni zónahatárnak… az a totális elmebaj cím dobogós helyezését érdemelné!

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    De mi értelme van, ha nem mennek be és úgy kint lesz dugó? Semmi!

    Megfordulnak a dolgok a dugót tekintve; bent, ahol tulajdonképpen ezek után lassan nem lesz ‘semmi’, nem lesz dugó, kint pedig ahol többség él, dugó lesz és anyagi okból körbe-körbe kell majd utazni az elég nagy területet, megint csak dugót és füstöt okozva. (Szerintem minden kerület és város vezesse be a dugódíjat az idegenek kívül tartásásra – így lenne fair! Sőt már az országhatáron is legyen egy övezet!)

    Ez megint a nyugat majmolása, ahol nem a 3. körútnál van a határ, hanem az elsőnél, mert úgy van értelme!

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    Nyilván a többség továbbra is be fog menni autóval. Főleg akik céges autóval ingáznak, és van parkolóhelyük. A munkáltatójuk meg vagy kompenzálja nekik ezt, vagy nem…

  • 2017.10.29. at 00:50
    Permalink

    A határoló körútak szélesítését remélem már tervezik. Mert hogy ott fog folyni az elkerülő forgalom! Ugyanott rengeteg parkolóhely is kell! Ezernyi új BKV jármű! Többezrenyi új munkaerő! Sok km-nyi útjavítás! Sorolni lehetne még…

    A másik, hogy a bakfarknyi internet adó ellen százezrek az utcára mentek (amikor pl. csak a 25->27%-os áfaváltozáson többszörösét buktuk, hang nélkül), vajon a többszázezer autós, aki behajt nap mint nap, vajon kimegy-e az utcára??

    Apropó, mikor jön a mi utcánkba a metró, amiért állítólag ezt be kell vezetni?

Vélemény, hozzászólás?