Csökkentek az üzemanyagárak

Mától a benzin és a gázolaj is olcsóbb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus 20-a mindent megkavart, a MOL egyedülálló módon pénteken jelentett be árváltozást, mától kevesebbe kerül a benzin és a gázolaj.

A MOL eddig minden esetben hétfőn, illetve szerdán, amennyiben pedig valamelyik munkaszüneti vagy ünnepnap lett volna, akkor az azt követő első munkanapon döntött árváltozásról, ám az augusztus 20-ával kettészakított múlt héten pénteken jelentette be aktuális, mától érvényes módosítását. A hír kedvező: a benzin ára 3, a gázolajé 4 forinttal mérséklődött.
Hirdetés

Mától a 95-ös kalkulációnk szerinti átlagára így 410, a gázolajé 419 forintra apadt. A MOL legutóbb több mint két hete, augusztus 8-án változtatott a benzin literenkénti nagykereskedelmi árán, bruttó 2 forinttal csökkentette, a gázolajé akkor nem változott.
A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Az autósok továbbra is akár 30-40 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál, így tankoláskor nem csak annak idejére, hanem sokkal inkább helyére ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 03:54
    Permalink

    Te ezeknek a kutaknak az élettartamát is erősen kétségbe vonod, tudjuk. Szerintem is igazad van, te mindent tökéletesen tudsz, tévedhetetlen vagy, tájékozott és nagyon jóképű. 😀

  • 2017.10.29. at 03:54
    Permalink

    Gergen: Nekem nem fogyaszt kevesebbet az autó vagy csak nagyon kevéssel ha prémium üzemanyagot tankolok bele. Így csak akkor tankolok prémium benzint ha van valahonnan kuponom…

  • 2017.10.29. at 03:54
    Permalink

    Ezt az utolsó bekezdést mindig leírják, de sosem értem minek. Lehet, hogy van 30-40 Ft-os különbség különböző kutakon, de az üzemanyag minőség is fontos. Mi drágább kúton tankolunk, többnyire prémiumot, de a fogyasztás van annyival jobb, hogy megérje ott tankolni. Ha drágább kúton veszünk alap üzem anyagot is megéri fogyasztásban. Ha meg a nagy kúthálózatokat nézzük egy városon belül nincsenek nagyon különbségek.

Vélemény, hozzászólás?