Nem lesz nyitható keménytetős MX-5-ös

Mazda MX-5: csak vászontetővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az MX-5, azaz a Miata roadsterről sorra jönnek az információk, meg persze a pletykák. A legújabb szerint nem lesz Roadster Coupé változata.


A Mazda MX-5 már három generációt élt meg kézi mozgatású vászontetővel. Az előző NC szériából kínált Roadster kupé elektromosan működtethető keményetetejével a négyévszakos használhatóságra gyúrt. Mint olyan, sikeres is lett, elsősorban Amerikában. Persze a hardcore MX-5/Miata tulaj, ha már lemeztetőt kívánt, akkor egyrészes, fix hardtopot rendelt autójára az esős évszakra.
Hirdetés
Az új ND generáció kifejlesztésekor a súlycsökkentés is fontos szempont volt, ezért a könnyebb autót nem akarják elrontani egy fém tetővel - áll a legfrissebb riportban. Az NC esetében a keménytető jobb légellenállása miatt gyorsabb volt az autó, de a vászontetős a súlyfelesleg hiányában jobban gyorsult. Ha minden igaz, akkor az ND-ből nem lesz Roadster Coupé, legalábbis egyelőre nem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?