Lehet, hogy visszatér az Alfa Romeo a típusszámokhoz?

Még mindig nem biztos az új Alfa Romeo neve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Giulia, vagy valami szám? Nem tudni még. A legfrissebb információ szerint az FCA illetékesei még mindig nem döntöttek a Tipo 952 nevéről.


A legfrissebb olasz híradások szerint még mindig nincs neve a Tipo 952-nek, azaz az Alfa Romeo új középkategóriás sportszedánjának. A 3-as BMW olasz ellenfeléről már többször írtunk, közöltünk kémfotókat és látványtervet is, spekuláltunk a motorjairól és a nevét is megírtuk. Ez utóbbi most úgy tűnik mégsem úgy lesz, ahogy eddig gondoltuk, a vezetőség még nem döntött Giulia lesz-e, vagy sem.
Hirdetés


Pedig robog az idő a bemutató dátuma felé, június 24-e lesz a nagy nap. A jelek szerint lehet egy kis feszültség az Alfa Romeo vezetése és a márka felett dirigáló konszern, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) között. Az AutoEdizione szerint az Alfa vezetése ragaszkodik a történelmi gyökerű Giulia névhez. Meg lehet őket érteni, az 1962 és 1978 között gyártott eredeti Giulia az egyik legjobb Alfa és a sportszedán műfaj klasszikusa. Az FCA szerint viszont jobb lenne egy számmal jelölni a modellt, ahogy a német konkurensek is teszik. A Tipo 952 kód alatt fejlesztett kocsi hátsó- vagy összkerékhajtású lesz, és a legerősebb GTA kivitele állítólag akár 500 lóerő feletti teljesítményű is lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?