Belülről is láthatjuk a hondás Toyotát

Megérkeztek a Toyota C-HR crossover belső részletei is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már korábban megmutatták a C-HR külsejét, de még egyáltalán nem láthattuk, milyen belülről. Az új szabadidő-kupén sokat dolgoztak, meg is látszik, csak ne tűnne annyira Hondának.

Úgy tűnik az egész, mintha a Hondával gúnyolódnának, vagy éppen összedolgoznának. Már a neve is totál félrevezető: C-HR. Pedig van rá magyarázatuk, a Coupe High Riderből jött, ami lényegében magasított kupét jelent, de még a formatervével is rájátszik a Hondára. Ne mondja senki, hogy nem a Civicet látja benne hátulról. Azok a lámpák, mintha egyenesen a csapotthátúról zuhantak volna át a C-HR-re. No, mindegy is, a külsőt már ismerjük egy ideje, most viszont a belsőt is megmutatták, most már értjük, min gondolkoztak ennyit.
A C-HR vezető formatervezője, Kazuhiko Isawa úgy nyilatkozott, hogy az új modellnek abszolút egyedülállónak kell lennie ebben a felkapott kategóriában, saját személyiséggel és egyedi megoldásokkal kell rendelkeznie. Kérdéses, hogy ez a külső tekintetében mennyire sikerült, a kategóriájában mondjuk mindenképp egyedi, belül viszont nincs kérdés.

Messze ez tűnik a jelenlegi Toyota-belsők közül a legélhetőbbnek

. A formák, az anyagok, már fotón is elég jól mutatnak, a finoman a sofőr felé fordított középkonzol pedig azt súgja, hogy itt minden a pilótáról szól. A 8 colos érintőkijelző kicsit ijesztő, de biztos hozzá lehet szokni. Háromféle összeállításban készül majd, sötétszürke, fekete-barna, és a képeken látható fekete-kék kivitelekben.
Hirdetés
Fűthető ülések, félbőr kárpit, parkolóasszisztens is rendelhető majd hozzá, de prémiumhangzású 9 hangszórós JBL hangrendszer és kéttónusú fényezés is kérhető lesz. Asszisztensekből is lesz egy pár a fedélzeten, egy az ütközések elkerüléséért, a másik a sávtartásért, de a táblák felismeréséért is lesz egy felelős. Kétféle hajtáslánccal érkezik majd hozzánk is, az alap 1,2 literes turbós benzinessel jön. Jó mókának ígérkezik 115 lóerejével és 185 Nm nyomatékával, persze csakis a kézi váltóval, de lesz CVT is hozzá.
A nagy ütőkártyája viszont a hibrid hajtás lesz, mivel a negyedik generációs Priusszal közös padlólemezre épül, megkapja annak komplett hajtását a 98 lovas 1.8-as benzinessel és a hozzá tartozó elektromotorral és minden tulajdonságával. A C-HR-rel ugyan kicsit későn száll be a Toyota a kis crossover szegmensbe, megpróbálják letolni a Nissan Juke-ot, bár hamarosan náluk is érkezik az új modell. Olyan versenytársai lesznek még, mint az Opel Mokka, Peugeot 2008 vagy a Mazda CX-3, de a C-HR hibridhajtásával kitűnik majd a kategóriából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:04
    Permalink

    Helló!:)

    Nehezen tudom elképzelni, hogy a Toyota a HR-V-ből és a Civicből merített volna ihletet, mégis szembetűnő a hasonlóság, de csak hátul.

    A 2008-ast a cikkben is említik, mint riválist, én csak megpróbáltam kiegészíteni még néhánnyal. Bár a Kia Soul nem ez a liga, de valóban számításba jöhet, de kéne egy crossover eközé és a Sportage közé. Érdekes, hogy a legismeretlenebb koreai gyártónál, a Ssangyongnál meg túlkínálat van ezekből, mert a Korando mellett a Tivoli is vetélytárs. Az egyik konszolidáltabb(Korando), a másik meg alárandelte magát a trendeknek(Tivoli).
    A Hyundainál azt érzem problémának, hogy nem “tolnak” eléggé bizonyos modelleket, ennek egyik áldozata az ix20 is. Az agyonreklámozott modellek jól fogynak(pl. Tucson), amiket meg nem tolnak az emberek arcába, annak a létezéséről sem tudnak.

  • 2017.10.28. at 04:04
    Permalink

    nem rossz. valóban van egy kis hondás beütés főleg hátulról. aki szereti ezeket a plázaálterepjárokat, azoknak tuti, én annyira nem. yaris méretben egy 150 lóval érdekes vagány lenne. (de gondolom inkább az auris veszi majd át ezt a formavilágot a későbbiekben)

  • 2017.10.28. at 04:04
    Permalink

    Üdv Kollega! 🙂

    Tenyleg annyira hajaz a Honda HRV-re es a Civic-re, meg a cikk olvasasa közben, mig nezegettem a kepeket, hirtelen azt hittem, hogy Honda, nem pedig Toyota. Bar elölröl mar “Toyotabb” a kinezete.
    Nem rossz, nem rossz.
    Vetelytarsak akadnak böven, ha nem is ez a kategoria, de en ide vennem a Kiatol a Soult is, meg a Hyundai iX20-nak a cross-terep verziojat, ami ugyancsak külcsin, de nagyon jol nez ki, es akik ebben a meretben gondolkodnak, szerintem meg fogjak azokat is nezni.
    Peugeot 2008 is idejöhet.

  • 2017.10.28. at 04:04
    Permalink

    Annyira tűnik Hondának, amennyire csak akar. Áldásom rá:)

    Azért ez a kis crossover szegmens nem annyira telített még, hogy “késői beszállásról” beszélhessünk a Toyota esetében. A Hyundai/Kia konszernnek sincs ilyen modellje(bár a Kiának van a KX3-asa, amit Kínában árusít), a VW-nek pedig úgy néz ki, a botrány miatti nadrágszíj-meghúzás miatt jegelnie kell a Taigun néven beharangozott autóját. További vetélytársak még a Fiat 500X, a Renault Captur, a Citroen C4 Cactus, a Ssangyong Korando vagy a Honda HR-V is.

Vélemény, hozzászólás?