Gyors és néma rajtaütés? Erre szolgálhat a Volkswagen e-Golf

Meglepheti a bűnözőket a rendőrségi Volkswagen e-Golf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új lopakodóautót kapnak a német rendőrök, októbertől Volkswagen e-Golf is bővíti majd a hazainál kétségtelenül jobb flottát.

Ford Focus és Opel Astra 1.6-os benzinmotorral, mint rendőrautók? Nálunk ez az átlagos, persze felénk is van egy-két különlegesebb modell a rendőrségi flottában, de biztosan nem annyi, mint Németországban, ahol nem egy Porsche is szolgál. A germán "Polizei" legújabb gépe nem egy elfogóautó, hanem inkább városi lopakodó. LED-es kékfényeit lekapcsolva és gyakorlatilag némán gurulva bizonyára okoz majd meglepetést egy-két gengszternek. Jövő héten, a lipcsei Rendőrségi Felszerelések Nemzetközi Vásárán debütál majd a rendőrségi Volkswagen e-Golf.
Hirdetés

A fényhídon és matricázáson túl nyilván a megfelelő rádiót, meg persze üléshuzatot is megkapja majd a 34 900 eurós alapárú e-Golf, amelynek villanymotorja 115 lóerőt és 270 Nm nyomatékot, 100 km/órára 10,4, 60-ra mindössze 4,2 másodperces gyorsulást tud. Reszkethetnek a kézben tartott készülékkel telefonálók, vagy a biztonsági övüket a városban be nem csatolók. Az e-Golf hatótávja elvileg 190 kilométer, végsebessége 140 km/óra, az elektronikusan korlátozott értéken aligha ront a fényhíd, az egy töltéssel megtehető kilométerek számát viszont apaszthatja, ám a Volkswagen szerint legalább 130 kilométeres hatótávot tudni fog az emissziómentes, és a hátra ültetetteknek is elegendően nagy rendőrautó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?