Nyikorog, és nehezen forog a C Merci kormánya

Mercedes C-osztály visszahívás a szoruló kormánykerék miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európai autókon vették észre a hibát, de Amerikában is visszahívnak több ezer C-osztályt. Szeptember végi gyártásig minden autó érintett.


Nyáron teszteltük a C 220 BlueTEC változatát, de semmi rendelleneset nem tapasztaltunk, sőt, igen megnyerő volt. A Mercedes-Benznél azonban egy belső vizsgálat során, európai autókon vették észre, hogy nyöszörgő, esetenként ropogó hangot ad ki a kormányszerkezet. A gyártási hibát egy kormányműbe épített kuplungszerkezetben fedezték fel; az egység nyitott pozícióban volt, holott zárva kellett volna lennie. Szerencsére eddig nem történt baleset emiatt, a Mercedes tájékoztatása szerint a hibával együtt hibátlanul vezethető marad az autó, csak a kellemetlen nyöszörgést kell elviselni.
Hirdetés

A Mercedes-Benz természetesen szervizbe hívta az összes érintett kocsit: Németországban 28 500, Nagy-Britanniában 8145, Észak-Amerikában meg 10 500, hazánkban csaknem 100 autót. A Mercedes a hibáról értesítette az NHTSA-t, az amerikai közlekedési hatóságot is, pedig a Mercedes helyi részlege szerint a náluk, az alabamai Tuscaloosában összeszerelt autókon ez a hiba nem fordulhat elő. Az autók átvizsgálása a márkaszervizekben körülbelül félóra alatt megvan.
Az Mercedes-Benz Hungária Kft. a hibás magyar autók pontos darabszámát nem közölte, viszont sajnos az összes itthon eladott C-osztályt érinti a visszahívás. A tulajdonosakat a KEKKH fogja értesíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 01:32
    Permalink

    Jók az arányok 🙂
    Németországban 28500 , nálunk 100 db autó :))))) ÚÚÚÚtáljuk a Mercit:)))) Merthogy biztos nem a pénzen múlik, mikor a fővezír is megmondta tegnap, hogy gazdaságilag erős ország vagyunk. A szomszéd kutyája ezt megette, mára megveszett!

Vélemény, hozzászólás?