Milyen BMW jön majd Mexikóból?

Mexikóban épít új gyárat a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mexikó ideális helyszín - mondta az új létesítménybe egymilliárd dollárt befektető BMW igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.


A BMW Mexikóban, San Luis Potosí város közvetlen közelében építi fel új gyárát. "Mexikó ideális helyszín a BMW Group számára. Az új üzem globális termelési hálózatunk újabb fontos létesítménye lesz, amelybe az elkövetkező évek során egymilliárd dollárt fektetünk be. A tervek szerint 2019-ben indul be a termelés az új üzemben, ahol az új munkaerő létszáma már az első évben eléri majd az 1500 főt" – mondta Harald Krüger, a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. "Ez a döntés a NAFTA régió iránti elkötelezettségünk újabb bizonyítéka. Az elmúlt húsz évben több millió BMW modellt gyártottunk egyesült államokbeli gyárunkban, Spartanburgban, a mexikói gyár tervezett éves 150 ezer darabos termelési kapacitásával pedig a BMW Group még inkább kihasználhatja a térség növekedésében rejlő lehetőségeket. Az amerikai kontinens a BMW Group legfontosabb növekedési piacainak egyike. Folytatjuk sikeres stratégiánkat, amely szerint a gyártás helye a piac igényeit követi.”
Hirdetés

Az új létesítmény helyszínének kiválasztásakor döntő tényezőként számoltak a például a NAFTA régióra, az Európai Unióra vagy a MERCOSUR tagállamokra kiterjedő nemzetközi szabadkereskedelmi egyezményekkel. Szintén komoly előnyt jelentett a magasan képzett helyi munkaerő, a stabilan kiépített beszállítói hálózat és a fejlett infrastruktúra jelenléte. A BMW Group több éve kiváló kapcsolatot ápol a mexikói beszállítókkal: az elmúlt évben 1,6 milliárd dollár értékben vásárolt onnan különböző termékeket.
A BMW még márciusban jelentette be, hogy újabb egymilliárd dollárt fektet be egyesült államokbeli létesítményébe, amivel 2016 végéig 450 ezer legyártott járműre növeli a spartanburgi gyár éves termelési teljesítményét, így a termelési hálózat legnagyobbikává vált a dél-karolinai üzem. A vállalat emellett további 200 millió dollárt fektet be az SGL Group-pal közös, Moses Lake-i szénszálgyártó üzem bővítésébe, amivel hosszútávon háromszorosára növeli a gyártási kapacitást. A bajorok összesen 2,2 milliárd dollárt fektetnek be a NAFTA régióban 2019-ig, ezzel párhuzamosan jelenleg is épül az újabb gyár a brazíliai Santa Catarina államban, ahol a tervek szerint még idén beindul a termelés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 06:15
    Permalink

    “Mexikó ideális helyszín a BMW Group számára.”

    Igen ideális, mert nem kell normális fizetést adni mégis megcsinálnak mindent. Nem véletlenül van a LEGO-nak is mehikóban gyára, na meg ugye nálunk. 😀

  • 2017.10.29. at 06:15
    Permalink

    Ilyen szempontból majdnem mindegy. Amúgy Audi Q5 utód és Mercedes CLA is készül majd ott (egy Nissan-Renault gyárral egybeépülve 50-50%-ban ahol amúgy Infinity is készül 2017-től) Honda, Ford és Mazda évek óta ezerszám, meg ki tudja még mi… ott is lehet minőséget gyártani, ahogy a Törököknél is sikerült jobbat mint az anyaországban. Mexikó termelési adottságaiban jobb mint Kína, legalábbis a nagyok ezt mondják 😀

  • 2017.10.29. at 06:15
    Permalink

    BMW elkövetett egy óriási hibát azzal , hogy egy 3. világ béli országban épít gyárat . Meg kell csak nézni a Vw Jetta ami szintén Mexikói gyártmány és egy Golf ami Európai közti minőségi különbséget . Nem véletlenül olcsóbb a Jetta Golf társánál és itt nem csak arra kell gondolni , hogy ott olcsóbb legyártani mert azt ide is kell hozni ami behajózva kb 800.000 Ft + költséget jelent és 10% vámot ennyivel meg nem lehet olcsóbban gyártani ott sem. Prémium kategóriában azért vásároltak az emberek kocsikat mert Európában vagy Japánban esetleg az USA-ban gyártották őket “és minőségileg magasabban álltak mint a más gyártmányok”, de semmi esetre sem Dél-Afrika, Mexikó , Oroszország ,Kína .

Vélemény, hozzászólás?