Ilyen lesz? Mini Clubman hatalmasan és hatajtósan

Mini Clubman tanulmány Genfre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még csak koncepcióként, de a Genfi Autószalonon bemutatkozik a második Mini Clubman, ami hatalmas és hatajtós.


A Genfi Autószalon alkalmával a Mini bemutatja Clubman Concept tanulmányát, amely a márka immár egy "magasabb kategóriára szóló filozófiáját" testesíti meg, s az új modellcsalád következő darabjának előfutára a "klasszikus" Mini után. A koncepcióautó hosszúsága 26, szélessége pedig közel 17 centiméterrel haladja meg a jelenlegi Clubmanét. A karosszéria hosszúsága 4223, szélessége 1844, magassága 1450 mm.
Hirdetés


Az első Clubman furán, asszimetrikusan, amolyan gegnek szántan ötajtós volt, a második a jelek szerint meg hat ajtóval javíthat a praktikumon, azaz oldalanként és hátul is két-két nyílászárón át lehet majd ki-beszállni és rámolni. A makettet szerény 19 colos kerekekkel szerelték, s noha egyéb részletek még nem ismertek, az eddigi legtágasabb Mininek ígérkezik a következő generáció, és gyártásra készen talán az októberi Párizsi Autószalonon debütálhat.

A panorámatető kétrészes és átlátszó műanyag, az egyelőre ki tudja, mekkora csomagtér dupla és átlátszó padlós. Az utastérben fekete, kék és piros (nubuk, nappa és lakk) bőrkárpit, fadekor és hangulatvilágítás dobja fel a nem kicsit "cool" hangulatot. A középkonzol kijelző-felülete a választott tartalomhoz vagy a pillanatnyi menethelyzethez igazodik. A választott vagy az egyes járműfunkciókhoz kapcsolódó tartalomhoz három "intelligens" kapcsoló tartozik, amelyek szabadon is programozhatók, egyéni ízlés szerint rendelve hozzájuk a kívánt funkciókat. Az egyes kapcsolók eltérő tapintása révén a vezető menet közben anélkül aktiválhatja a különböző funkciókat, hogy tekintetét levenné az útról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?