2019-re készítheti el új roadsterét a Mini

Mini Superleggera: már dolgoznak a szériaváltozaton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehéz projekt lesz, még nincs is végleges döntés, de a Mini a Superleggera tanulmány alapján szeretné megcsinálni új roadsterét.


A BMW angol márkája, azaz a sportos, prémium kisautókra szakosodott Mini termékpalettájának megújítása nem áll meg. A 2013 őszén bemutatott harmadik generációs új Mini után tavaly kihozták az ötajtóst, nemrég pedig a Clubman kombit is. A legerősebb, 231 lóerős Mini Cooper JCW-t már meg is hajthattuk a kiskunlacházi reptéren. Az előző generációs roadstert és kupét már nem gyártják, de az új nyitott sportváltozat még mindig várat magára. A csodaszép Superleggera Vision tanulmány ugyanis nagyon drága lenne, gyártási és fejlesztési költségei nem biztos, hogy megtérülnének.
Hirdetés


A Superleggera egy apró, de fontos lépéssel mégis közelebb került jó egy hónap alatt a szériagyártáshoz. A BMW vezetőségnek tagja, Peter Schwarzenbauer a brit Autocarnak beszélt a típust érintő tervekről. Az olasz stílusú roadster utcai változatának megtervezése annak ellenére sok fejtörést okoz a mérnököknek, hogy technikailag ez is az elsőkerékhajtású új BMW-k és a Minik közös UKL platformjára épülne. Hajtáslánca is ismert lenne más modellekből, de a sorsát illető végső döntést még nem hozták meg, így nem lehet száz százalékos biztonsággal kijelenteni, hogy lesz ilyen autó. Pletykaszinten pedig még az is elterjedt, hogy a Mazda MX-5 ellenfelének szánt nyitott sportkocsiból plug-in hibrid változata is készülne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?