Sportos konnektoros modellt mutat Párizsban a Mitsubishi

Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S - sportköntösben az elektromos-benzines SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két éve a Párizsi Autószalonon debütált a Mitsubishi Outlander PHEV. Most egy állítólag sportos koncepciómodellt hoz belőle a gyár.


Bár a legdinamikusabb Outlander a konnektorból tölthető, két villanymotoros és mellettük még egy kétliteres, Atkinson ciklusú benzinest is bevető PHEV verzió (teszt róla itt), inkább a nyugodtsággal, mint a sportossággal jellemezhető. Akár néma üzemre is képes, autópályán is egészen csendes és összkerékhajtású, de vérpezsdítőnek aligha mondható. A Mitsubishi talán épp ezért hoz belőle egy kifejezetten sportos átiratot is. Mivel két évvel ezelőtt az Outlander PHEV is a Párizsi Autószalonon debütált, így most is ott lesz először látható az egyelőre csak koncepcióként érkező Outlander PHEV Concept-S.
Hirdetés

Az Outlander Concept-S nem önálló modellként, az először látható két fotó alapján mégis kellően egyedi fizimiskával, sajátos, a gyári szavak szerint "sportos és kifinomult" külső és belső megjelenéssel várható. További részleteket egyelőre nem árult el a Mitsubishi, ám a cég sajtóközleménye szerint "ez a kifinomult dizájn fejezi ki leginkább az iker-motoros PHEV rendszer lelkes 4x4 teljesítményének, a nyugalmat árasztó csendes futásának és kiváló közúti teljesítményének egyedülálló kombinációját". Ha a közönségnek bejön majd a Párizsban bemutatkozó dizájnkoncepció, várhatóan viszontláthatjuk majd az Outlander PHEV amúgy tényleg lenyűgöző műszakiságával, s a végén még egy igazán ütős, és nem utolsósorban tiszta üzemű szabadidő-autója is lehet a közeljövőben a Mitsubishinek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?