Több mint 100 kipróbálható autóval nyílik a Mobilitás 2014

Mobilitás 2014: autószalon Budapesten november végén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár több mint egy éve folyamatosan nő a hazai autópiac. Márkakereskedői összefogásból autószalon is lesz: november 21-23., Mobilitás 2014.

A 2008-as gazdasági válság hatására összeomlott hazai autópiac klasszikus autószalon, autókiállítás nélkül maradt, bár meg kell jegyezni, a tavaszi Autó, Motor és Tuning Show az elmúlt években mind több importőrt, illetve autómárkát vonultatott fel, ám ott nem a klasszikus autókiállítás a legfőbb attrakció. Most viszont itt van, november 21-23. között a budapesti Syma Csarnokban nyitja kapuit a Mobilitás 2014 kiállítás és vásár, melyen a rendezvény közleménye szerint "a járműipar legújabb trendjeivel, a népszerű márkák legfrissebb modelljeivel ismerkedhetnek meg a látogatók".
Kiemelt szerepet kap az e- mobilitás, az összes itthon kapható villanyautó megtekinthető, és egy 1500 négyzetméteres csarnokban kipróbálható lesz. Nem csak a villanyautók lesznek tesztelhetők, a Puskás Ferenc stadion körül zárt pályán több mint 100 egyéb autó is vezethető lesz. A háromnapos rendezvény importőri támogatás mellett, a hazai márkakereskedői piac meghatározó szereplőinek együttműködésével valósul meg. Azok által, akik túlélték a piac 2008-tól bekövetkezett 70%-os csökkenését, az elmúlt 14 hónapban pedig már stabil, folyamatos növekedést tapasztaltak. Augusztusban már 23,3 százalékkal több személygépkocsit adtak el, mint egy évvel korábban, a kishaszonjárművek esetében pedig még ennél is jóval nagyobb bővülést lehetett megfigyelni.
Hirdetés

Ez az élénkülés piaci alapot teremtett arra, hogy ismét nagyszabású autószalon valósulhasson meg Budapesten, ahol bemutatható, milyen változások történtek a világ autógyártásában az elmúlt években. Nem csak az aktuális modellek, a jövő koncepciói is megjelennek majd. Arról egyelőre nincs hír, hogy mely modellek érkezhetnek - akár a héten nyíló Párizsi Autószalonról közvetlenül. Az autók mellett az autókereskedelem, az autózás háttere is megjelenik. Maguk a márkakereskedői piacon meghatározó szerepet betöltő, több évtizedes múlttal rendelkező vállalkozások is, hiszen összefogásukkal, importőri támogatással jön létre a Mobilitás 2014, ami a szakmai szervezeteket is kivétel nélkül be kívánja mutatni. A kiállításon a márkakereskedők mellett a finanszírozás, biztosítás, járműkarbantartás és alkatrész-kereskedelem képviselői is megjelennek, így egy helyen lehet informálódni, kipróbálni és akár dönteni márkákról, típusokról, felszereltségről, árakról, hitelről vagy akár biztosításról.
Az elővételben 2000, a helyszínen 2500 forintos áron kapható belépővel (6 éves kor alatt ingyenesen) látogatható Mobilitás 2014 különlegessége, hogy belépőjegyeinek ára (termékenként egy darab) beszámítható az ott vásárolt árucikkekbe. Legyen az akár egy autó, akár csak egy kiegészítő. Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke, illetve a rendezvény életre hívója kiemelte, hogy nem kedvezménykiállítást és -vásárt szeretne, de az autójukat a seregszemlén rendelők természetesen a belépőjegy áránál komolyabb diszkontokra is számíthatnak - ahogyan az egyébként megszokott a piacon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?