Egy Golf, ami 4,2 s alatt 100 km/órára gyorsul: MTM Golf R

Most még nincs ennél ütősebb Golf: MTM tuning a Golf R-hez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha megvalósul, akkor majd a Golf R 400 lesz a legütősebb Golf, addig azonban az MTM Golf R-je az, 4,2 másodperces 100-ra gyorsulással.


Pekingben pózol az eddigi legerősebb gyári Golf - írtuk múlt héten a Golf R 400 kapcsán, amire válaszul a német MTM rögtön elkészítette házi feladatát. Nem a Golf R 400 a jelenlegi legerősebb Golf - érvelnek ők, hanem az MTM tuningos Golf VII R. Legalábbis jelenleg.
És igazuk is van, hiszen a bármelyik Golf VII R-be 1,5 óra alatt beépíthető M-Cantronic motorvezérlő-modullal a Golf R 300 lóerős gyári teljesítménye 360 lovasra nő, 380 Nm nyomatékából 450 Nm lesz.
Hirdetés
A 100 km/órára gyorsulás (DSG váltó esetén) 0,7 másodperccel rövidül, azaz 4,2 másodperc a tuning utáni szintidő, a végsebesség 250 km/órás elektronikus korlátozásán azonban nem módosít az elektronika.
A 2055 euróba (~635 000 Ft) kerülő teljesítménynövelés mellé természetesen egyebeket is kínál az MTM. Nyolc dugattyús fékrendszer az első kerekekhez, 19 colos Nardo alufelnik Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal és módosított, de az R-hez hűen kétszer két csőben végződő kipufogórendszer egyaránt kérhető, már most.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?